Firefox OS tabanlı Cloud FX, 70 TL fiyatla Snapdeal'da satışa çıktı

Firefox OS tabanlı Cloud FX, 70 TL fiyatla Snapdeal'da satışa çıktı

Firefox OS, küresel büyümesini hızlandıracak en önemli adımlardan birini atıyor. Firefox OS tabanlı akıllı telefon Cloud FX Hindistan'da Snapdeal.com'da satışa sunuldu.

Mozilla'nın resmi blogundan yapılan açıklamaya göre Intex Technologies tarafından tanıtımı yapılan Cloud FX, Hindistan'ın en büyük e-ticaret sitelerinden Snapdeal.com'da 70 TL gibi bir fiyatla (1999 RS) satışa çıktı. Mozilla Vakfı Başkanı Dr. Li Gong, Cloud FX ile hem Hindistan hem de Asya pazarında büyümek istediklerini söylüyor.

Aynı şekilde Intex Technologies ve Snapdeal yetkilileri de Cloud FX'in pazara sunulmasından memnun gözüküyor. Düşük fiyat segmentinde pazara sunulan Cloud FX, 1 Ghz işlemci, artırılabilir 4 GB hafıza, 3.5 inç ekran, 2MP kamera, çift SIM kart ve Wi-Fi bağlantısı (3G yok) gibi temel özelliklere sahip.

firefox os cloud fx akilli telefon

Asya pazarında büyük rekabet

Hintçe ve Tamil dil desteğine de sahip olan yeni Firefox OS tabanlı telefonun Asya pazarında hem Microsoft'un alt segment telefonlarıyla, hem Xiaomi gibi uygun fiyatlı Androidli cihaz üreticileriyle rekabet halinde olacağı malum ama kar amacı gütmeyen bir Vakıf olan Mozilla'nın fiyat konusunda gerçekten iddalı olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer yandan Finlandiya'nın yeni Nokia'sı olmak isteyen Jolla da Asya pazarına göz dikmiş durumda ama aradaki fiyat farkı dikkat çekiyor. Jolla, daha iyi bir deneyimle pazarda kendini kabul ettirmek isterken, Firefox OS ilk kez akıllı telefon sahibi olacakları yakalayarak büyük dalgayı tabandan başlatmak istiyor.

Hatırlatmak gerekirse Firefox OS tabanlı Alcatel One Touch Fire 2013 sonunda Almanya’da 90 Euro’ya satışa sunulmuştu. Jolla'nın Kuzey Avrupa pazarı fiyat etiketi ise 349 Euro. 

Mozilla Vakfı, internet tarayıcıları alanında getirdiği rekabeti mobil işletim sistemi tarafında da göstermek istiyor ve bunu başarabilmesinin yolu Asya'dan geçiyor. Asya'nın bu açılımlara nasıl yanıt vereceği ise en büyük merak konusu.

Aşağıdaki videoda İngilizce olarak (Hint aksanı) tanıtılan Cloud FX'i takından tanıyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.