Göz okuma teknolojileri geliştiren EyeVerify, 6 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı

Göz okuma teknolojileri geliştiren EyeVerify, 6 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı

Günümüzde güvenlik artık çok daha büyük bir öncelik haline gelmeye başladı ve artık göz okuyucular ya da biyometrik parmak izi okuyucularını duymak bizler için sıradan bir hal almaya başlıyor.

Bu teknolojiler geçmişte çok kısıtlı alanlarda kullanılıyor olmasına rağmen, günümüzde ise cebimizdeki akıllı telefonlara kadar gelmiş durumda. Son büyük örnek ise tabii ki iPhone 5S'te telefon kilidini parmak izinizle açabiliyor olmanız. EyeVerify da tam bu alanda hizmet veren bir girişim, bu gibi göz okuyucular ya da parmak izi teknolojilerinin donanım olarak pahalı olması, EyeVerify girişimine büyük bir fırsat olmuş.

EyeVerify, donanım odaklı bir girişim değil ve sadece bir yazılım aracılığıyla, göz bebeğiniz içindeki kılcal damarların (bu her insanda aynı parmak izi gibi farklı ve kişiye özel yaratılmış bir özellik) haritasını tarayarak ID oluşturmasını sağlıyor. Tek yapmanız gereken, gözünüzü akıllı telefonun ön kamereasına tutmak ve komutla birlikte gözünüzle sola doğru bakarak yazılıma gözlerinizi tanıtmak olacak.

EyeVerify'in aldığı 6 milyon dolarlık yeni yatırım turunda, Wells Fargo bankası, Sprint, Çinli internet güvenlik şirketi Qihoo 360 da bulunuyor. Hayatımızdan şifreleri ve PIN kodlarını çıkartmayı amaçlayan yazılımın bu ciddi yatırımla birlikte daha da büyüyüp genişlemesi ise çok ama çok doğal olacak.

Bu arada EyeVerify'ın önceki turunda yatırım aldığı şirketler arasında Mid-America Angels, Think Big Partners, Nebraska Angel Networks ve Samsung'un olduğunu da belirtmemizde fayda var. Son tur yatırımla birlikte, EyeVerifiy'a 10 milyon dolara yakın bir yatırım yapıldığı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.