Azerbaycan pazarına giriş yapan ButikBebe.com, ilk fiziksel mağazasını 1 Eylül'de açıyor

Azerbaycan pazarına giriş yapan ButikBebe.com, ilk fiziksel mağazasını 1 Eylül'de açıyor

Anne ve bebek dikeyindeki e-ticaret girişimi Butikbebe.com yatırım almaksızın yakaladığı büyümeyi sürdürüyor. 2012 sonunda sizlere tanıttığımızda kategori liderliğini hedefleyen girişim, bu hedefine ulaşmış görünüyor. Üstelik ilk yurtdışı açılımı ve fiziksel mağaza deneyimiyle daha hızlı bir büyümenin sinyallerini veriyor.

İki yılın özeti

Aradan geçen 2 yıllık sürede özel indirim kulübü segmentinin yanına temel ihtiyaç ürünlerini bulabileceği 'Store' bölümünü açan Butik Bebe, Pembe Mavi adlı bir anne-çocuk dergisi çıkarmış, açık hava reklamlarına başlamış ve Butikbebe.az ile Azerbaycan pazarına adım attmış.

Butikbebe.com kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Aksakallı'dan aldığmız bilgiye göre yaklaşık 600 bin üyeyeye ulaşan Butik Bebe, günde ortalama 800 ile 1.000 kargo çıkışıyla 2014 yıl sonunda 12-14 milyon TL arası bir ciro hedefliyor. Butik Bebe, 2013'u 9 milyon civarında bir ciro ile kapatmış.

Satışların yüzde 21'i Facebook üzerinden

Fiziksel dergi ve açık hava reklamlarıyla bilinirliğini artıran Butik Bebe'nin Pazarlama Müdürü Pınar Tutuş yakalanan büyümede sosyal medya pazarlama stratejilerine değindi ki, Facebook (örnek gösterildiği üzere) Butik Bebe'nin en iyi yatırım getirisi elde ettiği kaynak olmuş.

Azerbaycan pazarına giriş

Daha önce Azerbaycan'dan sipariş alan Butik Bebe, Haziran 2014'te ButikBebe.az (Türkiye'den erişilemiyor) ile Azeri kardeşlerimize dönük iştirakini hizmete sokmuş. Azerice ve Rusça kullanılabilen sitenin sepet ortalaması aldığımız bilgiye göre Butikbebe.com'un 2 katı (100 TL civarında) civarında ama ülkedeki kredi kartı kullanımı düşük ve lojistik altyapısı Türkiye kadar gelişmiş değil.

butikbebe.az azerbaycan eticaret anne bebek cocuk

Ajanda: İlk fiziksel mağaza, markalı üretim, hızlı sevkiyat

butikbebe.az azerbaycan eticaret anne bebek cocuk hamile1 Eylül'de Ümraniye'de ilk fiziksel mağazasını açmaya hazırlanan Butik Bebe'nin genele hitap eden butik bir mağaza konsepti ile satış yapacağını da öğrendik. Satışlarının yarısından fazlasını tekstil ürünleriyle sağlayan girişim, bir yandan da kendi tekstil ürünlerini üretecekmiş ki bu bir çok e-ticaret girişiminin uyguladığı en mantıklı stratejilerden biri.

Müşteri memnuniyeti konusunda kendilerini geliştirmek istediklerini söyleyen Özgür Aksakallı, özellikle hızlı sevkiyat yapmanın kendileri için önemli olduğunu ve önümüzdeki dönemde bu konuya ağırlık vereceklerini ekledi.

Tekrar başa dönecek olursak; Özgür Aksakallı lojistik ve tedarikçi kaynakları üzerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda kategori liderliğini yakaladıklarını düşünüyor.

Bundan sonra atılacak adımların ise en az şimdiye kadar atılan adımlar kadar etkili olacaktır ve Butik Bebe'nin e-ticaret konusunda istikrarlı girişimler arasındaki yerini koruyacağına inanıyorum. Tabi e-ticaret konusundaki tüm riskler Butik Bebe'nin de geleceğini etkileyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.