Rusya'da Türkiye'nin 4 katından da fazla internet yatırımı gerçekleşiyor [Webrazzi PRO]

Rusya'da Türkiye'nin 4 katından da fazla internet yatırımı gerçekleşiyor [Webrazzi PRO]

Artık bildiğiniz ve alışık olduğunuz gibi her haftanın sonunda Webrazzi PRO'ya o hafta eklenen içeriklerden bir tanesini sizinle paylaşıyoruz. 'Haftanın grafiği' yazı dizimizde bu haftanın konusu Rusya'da ve Türkiye'de internet şirketlerine yapılan yatırımların karşılaştırması.

Konuya girmeden önce hafta ortasında sizinle paylaştığımız, tamamen Webrazzi PRO'da yer alan verilerle hazırlanan 'Mobil mesajlaşma uygulamaları ve mesajlaşmanın geleceği' isimli raporumuzu da hatırlatalım. Yeri gelmişken; Webrazzi PRO'da bir kısmı internette açık olan, bir kısmı da veri ortaklarımız vasıtasıyla yalnızca Webrazzi PRO'ya özel 2 bine yakın grafik ve onlarca özel rapor sizleri bekliyor.

Gelelim konumuza. Rusya pazarı için internet girişimlerini ve şirketlerini ele alan RusBase ve Türkiye pazarı içinse Webrazzi verilerine dayandırdığımız karşılaştırmaya göre 2013 yılı içinde Rusya'da 466, Türkiye'de 102 adet internet yatırımı gerçekleşti.

2010 yılından 2013 yılına kadar olan yatırımları gösteren grafiğe göre her geçen yıl Rusya ile Türkiye'de gerçekleşen internet yatırımları arasındaki fark artıyor. Örneğin 2013 yılında Rusya'da Türkiye'nin 4,5 katı kadar internet yatırımı gerçekleşmiş. Aynı oran 2010'da ise 2,4. Webrazzi olarak bir şekilde haberimiz olan tüm yatırımları ele alıp hesapladığımız rakamlarla RunBase verilerinin karşılaştırması aşağıdaki gibi.

turkiye-rusya-yatirim-kiyaslamasi

Webrazzi PRO hakkında detaylar

Webrazzi PRO’ya da değinmek gerekirse; 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO için Profesyoneller için Bilgi Merkezi diyebiliriz. İçerisinde internet ve teknoloji sektörlerine dair 1900′ün üzerinde grafik barındıran Webrazzi PRO, aynı zamanda veri ortaklarıyla da öne çıkıyor.

Aralarında Deloitte, Nielsen, Mobilike, Kariyer.net, akakce.com ve Gold.com.tr gibi şirketlerin de bulunduğu veri ortakları, internet ortamında halka açık olarak bulunmayan çok sayıda veriyi Webrazzi PRO kullanıcılarıyla paylaşıyor. Webrazzi PRO’daki ilk 1000 içeriği detaylıca gözler önüne seren infografiğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO’nun fiyatlandırmasıyla ilgili olarak detaylara buradan bakabilirsiniz. Platform hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi ise bize [email protected] e-posta adresinden iletmeniz mümkün.

(Görsel kaynak: Duc Dao/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.