New York merkezli girişim hızlandırıcı DreamIT'den destek alan 12 yeni girişim

New York merkezli girişim hızlandırıcı DreamIT'den destek alan 12 yeni girişim

ABD'li girişim hızlandırma programlarının başarısını kabul ediyorsak bu programlara kabul edilen girişimlere göz atmakta fayda var. Bu kez tanıtacağımız girişimler ise New York merkezli DreamIt Ventures'ın 4. dönemde girişimleri.

Şirket kurmuş girişim takımlarının yanısıra bireysel yeteneklere de kapısını açan DreamIT, girişimcilere 3-4 aylık bir kamp ortamı sunuyor ve çeşitli eğitimlerle destekliyor. Normal programda girişimlere 25 bin dolara kadar tohum yatırım sunan program, DreamIt Health programında tohum yatırım 50 bin dolara çıkıyor.

Geniş bir girişim portfolyosuna sahip DreamIT'in yeni dönem girişimlerinin kısa tanıtımlarını aşağıda bulabilir, kendinize pay biçebilirsiniz. ;)

  1. Slidebean.com: Powerpoint veya benzer bir sunum hazırlamanızı kolaylaştıran ve sizin içeriklere odaklanmanızı sağlayan bir girişim. Sunumlarınızı kolayca görsel öğelerle ve grafiklerle zenginleştirip, herkesle paylaşabiliyorsunuz. Mobile dönük HTML5 tasarım özellikleri taşıyor ve 'freemium' gelir modelini kullanıyor.
  2. Investormill.com: Morgan Stanley ve J.P. Morgan tecrübeli üst düzey ekonomistler tarafından kurulan Investormill, kendini 'güvenilir kaynaklardan ekonomi verileri bulmanın en kolay kolu' olarak tanımlıyor. Üyelikler kullanıcı başına aylık 140 dolardan başlıyor.
  3. Browsy.com: Pinterest'te işaretlediğiniz ürünleri satan perakande mağazalarını bulan bu girişim, görüntü işleme teknolojisinden faydalanıyor. Browsy, perakendicilere yönlendirdiği her trafik için 5 cent ve her satın almadan yüzde 7 pay alıyor.
  4. Acorn.co: Üç lise öğrencisi tarafından geliştirilen Acorn, konum bilginizi de kullanan bir sosyal hatırlatma uygulaması. Otomatik öğrenmeye dayalı olan uygulama, gideceğiniz yerde hava yağmurluysa size şemsiyenizi almanızı söylüyor. Saat başına pilinizin yüzde 1'ini kullanan Acorn, Swarm'da bu oranın yüzde 24'e kadar çıktığını belirtmiş. Oyunlaştırma ve reklam modelleriyle gelir hedefleniyor.
  5. Fiestah.com: Etkinlik planlamayı kolaylaştıran Fiestah, etkinlik düzenleyenlerle etkinlik sağlayıcılarını bir araya getiriyor. Üyelerin yer sağlayıcılardan teklif alabildiği girişim şu anda New  York'a odaklanmış durumda.
  6. uVore: Masanızdan kalkmadan yemek siparişi verip hesabı ödemenizi sağlayan bir mobil uygulama. Üstelik restorana gitmeden de sipariş verebiliyorsunuz.
  7. BarAndClubStats.com: Barlar ve klüpler için kimlik doğrulama uygulaması. Bu uygulama ilemekanlara yapılan girişler daha rahat kontrol edilebiliyor ve kimlik sorgulama süreci kolaylaşıyor. Ayrıca mekanlar gelen müşteriler hakkında bilgi sahibi olabiliyor.
  8. Zairge.com: Basit kullanımlı ve bulut tabanlı platformuyla hotel yönetim sektöründe çığır açmak isteyen bir girişim. Gerçek zamanlı istatistikler ve zengin özellikleriyle oda başına aylık 5 dolardan başlayan bir ücretlendirme sunuyor.
  9. Tourlandish.com: iOS ve Android uygulamasıyla turistlerin son dakikada yerel hizmetler bulmasını sağlıyor. Tur şirketleri aracılığıyla turistik hizmetlerden farklı etkinliklere kadar indirimli fiyatlarla teklifler alınabiliyor.
  10. SuperSolver.com: Kullanıcı şikayetlerini almak için yeni bir araç olan bu girişim kullanıcıların açıktan değil de sadece hizmet aldığı yere bildirimde bulunmasını istiyor. Patent almayı bekleyen sistemde eğer kullanıcılar geri dönüş alamazsa paylaşımlarını sosyal ağlarda paylaşabiliyor.
  11. GoPicsell.com: Elinizdeki ürünü Ebay'de listelemek için tembellik ediyorsanız 3 fotoğrafını çekip bu girişime gönderiyorsunuz ve 24 saat içinde bir fiyat teklifi alıyorsunuz. Ürününüzün bu fiyata satılmasını kabul ederseniz sizin için satış yapılıyor ve yüzde 15 komisyon ücreti kesildikten sonra paranız hesabınıza gönderiliyor.
  12. Balloon-app.com: Arkadaşlarınıza belli bir zaman içinde kaybolacak buluşma davetleri gönderebildiğiniz bir mobil uygulama. Belli bir gruba gönderdiğiniz davetiye, o bölgeye gelen arkadaşlarınızı uyarıyor ve doğaçlama bir buluşma sağlamış oluyorsunuz.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.