The Inbox Checkup ile e-posta kullanım alışkanlıklarınızı ve istatistiklerinizi öğrenebilirsiniz

The Inbox Checkup ile e-posta kullanım alışkanlıklarınızı ve istatistiklerinizi öğrenebilirsiniz

Product Hunt üzerinde oldukça popüler olan The Inbox Checkup ile Gmail altyapısıyla çalışan e-posta hesabınızın son 100 gününe dair çok sayıda istatistiği öğrenebilirsiniz.

The Inbox Checkup'la giriş yaptığınız e-posta hesabınızdan gönderdiğiniz ve aldığınız e-posta adeti, ortalama geri dönüş süreniz ve aldığınız e-postaları yanıtlama oranınız gibi çok sayıda istatistiğe ulaşabiliyorsunuz.

Aslında e-posta üzerine tamamen başka bir servis olan Front'un bir alt ürünü olan The Inbox Checkup, basit ama paylaşım oranı yüksek yapısıyla bir nevi Front'un tanıtımına yardımcı oluyor.

Tabii Front'un tanıtım dışında The Index Checkup'ı bir veri kaynağı olarak gördüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz. Dilerseniz Front'u detaylıca buradan inceleyebilirsiniz.

The Inbox Checkup'a Gmail altyapısıyla çalışan herhangi bir e-posta adresinizle giriş yaptıktan sonra hem kendinize dair olan verileri, hem de o ana kadar uygulamaya giriş yapan insanların yakaladığı ortalama rakamları görebiliyorsunuz. Örneğin ilk 1000 kişiden sonra The Inbox Checkup'ta yer alan ortalama rakamlar şu şekildeydi;

  • Alınan e-posta sayısı: 4 bin 233
  • Atılan e-posta sayısı: 649
  • Ortalama yanıt verme süresi: 16 saat, 55 dakika
  • E-postaların ortalama yanıtlanma oranı: yüzde 12.6
  • İletişime geçilen ortalam kontakt sayısı: 524
  • İnsanların ortalama olarak kullandıkları label sayısı: 10.5
  • Gmail'in 'önemli' olarak algıladığı ortalama mail oranı: yüzde 52

Tabii tüm bu rakamların uygulamaya giriş yapan kişilerin son 100 gündeki aktivitelerini kapsadığını da hatırlatalım. Ayrıca rakamlar tahmin edebileceğiniz gibi uygulamayı kullanan kişi sayısının artmasıyla beraber sürekli değişim gösteriyor.

the-inbox-checkup

The Inbox Checkup'ın dikkat çeken yanlarından biri de e-posta hesabınızı entegre ederken sizden talep ettiği izinler. Tüm e-postalarınızı okuma, silme ve hatta yeni e-posta yaratma hakkı talep eden The Inbox Checkup, anasayfası üzerinden ise yalnızca söz konusu istatistikleri elde etmek için gerekli olan verileri kaydettiğini söylüyor. The Inbox Checkup'a güveniyorsanız siz de son 100 gün içinde e-posta kullanımınıza dair elde ettiğiniz çok çeşitli rakamlara göz atabilirsiniz.

Bu arada Paris merkezli bir girişim olan Front, geçtiğimiz Kasım ayında aldığı tohum yatırım ve 3 kişilik ekibiyle yoluna devam ediyor. Girişimin The Inbox Checkup ile beraber yakaladığı popülarite ne denli işine yarayacak her beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.