Facebook, sunucu güvenliği şirketi PrivateCore'u satın aldı

Facebook, sunucu güvenliği şirketi PrivateCore'u satın aldı

Facebook, güvenlik ve kötü amaçlı yazılımları engellemeye odaklanan girişim PrivateCore'u satın aldı. PrivateCore CEO'su Oded Horovitz'in şirketin kurumsal sayfasından yaptığı açıklama ile duyurulan haberde, PrivateCore'un güvenlik teknolojisinin zaman içinde Facebook'a adapte edileceği belirtiliyor.

2011 yılında Google ve VMWare'in eski çalışanları tarafından kurulan PrivateCore, özellikle uzaktan yönetilen sunucuların güvenliğini sağlayan çözümleriyle tanınıyor. Şirketin amiral gemisi ürünü olarak tanımlayabileceğimiz vCage, saldırılara karşı zayıf olabilecek uzaktan yönetilen sunucular ve OpenStack ortamına odaklanıyor. CrunchBase profilinde PrivateCore'un bugüne kadar 2.3 milyon dolar yatırım aldığı bilgisi yer alıyor.

Facebook tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak anlaşmanın PrivateCore'un Facebook sayesinde muazzam bir yeniden ölçeklenme fırsatı getirdiği ortada. Bu anlaşma, Facebook'un kullanıcıları için daha güvenli bir sosyal ağ haline gelmesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.