Apple, Nike'ın eski sosyal medya direktörünü işe aldı

Apple, Nike'ın eski sosyal medya direktörünü işe aldı

Şu anda resmi sosyal medya hesapları olmayan ve çok etkin bir sosyal medya yönetimi yapmayan Apple, daha önce Nike ve Burberry'de sosyal medya yönetimi üzerine çalışan üst düzey bir isim olan Musa Tariq'ı işe aldı. Şu anda sadece iTunes ve AppStore için iki farklı kanaldan sosyal medya yönetimi yapan Apple'ı yakın gelecekte sosyal medyada daha aktif görebiliriz.

Musa Tariq'ın Twitter hesabı üzerinden resmileşen habere göre, bundan böyle Musa Tariq Apple'da "Dijital Pazarlama Direktörü" ünvanı ile profesyonel hayatına devam ediyor olacak. Sosyal medya hesapları üzerinden yeni işi için Cupertino'ya taşındığı görülen Tariq'ın, Apple'ın bundan sonra sosyal medyadaki global varlığını ve stratejisini yönetecek isim olması bekleniyor.

Bundan önce Nike ve Burberry'deki görevlerinin yanı sıra, ajans geçmişi de bulunan Musa Tariq'ın, Nike ve Burberry'de yaptığı ve tüm dünyada dikkat çeken önemli işleri bulunuyor. Apple'ın üst düzey yöneticilerinin kişisel sosyal medya hesapları çok aktif olmasa da, Apple markasının sosyal medyada var olmasının gerekliliği herkesin dikkatini çekmiş gibi gözüküyor.

Bu, Apple'ın Nike'tan yaptığı ilk transfer değil. Bildiğiniz gibi daha önce Nike FuelBand için çalışan danışmanı Jay Blahnik'i işe alınmış ve Apple'da giyilebilir teknolojiler üzerine çalışmaya başlamıştı. Bakalım bundan böyle Apple'ı sosyal medyada daha farklı görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.