Görsel odakta yerli mobil sosyal medya girişimi: Whese

Görsel odakta yerli mobil sosyal medya girişimi: Whese

Mobilde yaşanılan baş döndürücü gelişim sadece teknoloji devlerinin değil aynı zamanda girişimlerin de odağını bu alana yönlendiriyor. Kişisel bilgisayarla birlikte mobil cihazlardan internete erişimin, gün geçtikçe sadece mobil cihazlara yöneldiği günümüzde sadece mobil kullanıcılar için yerli bir sosyal medya girişimi yerini aldı: Whese

Geçtiğimiz hafta App Store'da kullanıcılara açılan Whese, kişinin görsel içerikte anı arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlıyor. Bir başka deyişle Instagram veya Twitter'a her dakikanın fotoğrafını yükleyen kullanıcının tepkiyle karşılaşmasının önüne geçmiş oluyor. Topluluk tamamen o an ne yaptığını paylaşıyor.

Whese bu yönüyle zaman sınırlandırmasıyla kaybolan içerikler sunan Snapchat'e karşı görsellerin sürekli kalabildiği bir sosyal medya girişimi. Onur Aktaş ve Mert Özturk tarafından kurulan Whese, sadece mobil odakta bir girişim. iOS kullanıcıların kullanımına sunulan uygulama Ekim sonundaysa Android kullanıcılarına servis vermeyi amaçlıyor.

whese-ekran

Uygulama yönüyle geliştirmelerin devam edeceğini paylaşan girişimciler, yeni özelliklerle dikkatleri çekmeyi planlıyor. İşin bundan sonraki bölümünde teknik açıdan geliştirmelerden daha önemlisi kullanıcı edinimi ve topluluk yönetimi başlıyor. Facebook'ta Twitter'da anı paylaşmayı sevenlerin keyifle kullanacağı uygulama Whese'e iPhone kullanıcıları buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.