Blackberry, Almanya merkezli mobil güvenlik şirketi Secusmart'ı satın aldı

Blackberry, Almanya merkezli mobil güvenlik şirketi Secusmart'ı satın aldı

Sağladığı güvenlik önlemleri ile önplana çıkan ancak son yıllarda yaşadığı mali problemler ile geleceği konusunda soru işaretleri bulunan Blackberry, New York'ta düzenlenen Security Summit'te Almanya merkezli mobil güvenlik şirketi Secusmart'ı satın aldığını duyurdu.

Resmi açıklama ise konferansta konuşmacı olan şirketin CEO'su John Chen tarafından yapıldı.

Almanya Düsseldorf merkezli olan Secusmart, 2009 yılından bu yana Blacbberry'nin resmi partnerleri arasında yer alıyordu. Secusmart mobil iletişimin her alanında güvenlik hizmetleri sunuyordu. Bu hizmetlerin arasından gerçekleştirilen aramalar, text mesajlar ve veri trafiğinin kontrolü bulunuyordu.

Satın almanın Blackberry tarafından resmi olarak duyurulmasına rağmen Almanya'da devlet onayında bekleme aşamasında olduğunu da aktaralım.

John Chen tarafından aktarılan diğer bilgiler arasında ise şirketin faaliyetlerine Almanya'da ve bağımsız bir şekilde sürdürmeye devam edeceği şeklindeydi. Bununla birlikte şirketin birçok kamu kurumuna resmi olarak destek verdiği de Chen tarafından aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Secusmart'ın Mart 2014'te duyurduğu ve daha çok kamu kuruluşlarını hedeflediği Anti-Eavesdropping isimli bir servisi debulunuyor.

2

Özellikle NSA'in Almanya'yı en üst düzeyde dinlediği iddiaları uzun süre gündemi meşgul etmişti. Bunun gibi casusluk faaliyetlerine karşı geliştirilen teknoloji ile şirketin ürettiği güvenli SD kartlar telefona yükleniyor ve görüşmelerin şifrelenmesi sağlanarak, dinlemeye karşı önlem alınmış olunuyor.

Son zamanlarda özellikle Amerika merkezli olarak ortaya çıkan ve NATO üyesi ülkelerin ve liderlerin dinlenmesi skandalları, gündemi oldukça meşgul etmiş ve ülkeler arası ilişkileri germişti. Blackberry'nin mevcut olarak sunduğu güvenli iletişimi arttırmak ve hizmet verdiği kamu ile özel şirketlere sunduğu hizmetleri ve güvenirliliği arttırmak için Secusmart satın almasının oldukça yerinde bir karar olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm bunlara Secusmart'ın sahip olduğu müşterilerin dolaylı olarak Blackberry portföyüne dahil olacağını düşünürsek her iki şirket içinde oldukça yerinde bir karar gibi gözüküyor.

*Görseller Shutterstock'tan alınmıştır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.