Amazon mobil kredi kartı okuyucusunu piyasaya sürecek mi?

Amazon mobil kredi kartı okuyucusunu piyasaya sürecek mi?

Amazon'un önlenemez yükselişine tanıklık ettiğimiz şu son günlerde, son olarak basına sızan bir görsel, Amazon'un bir mobil kredi kartı okuyucu üzerinden çalıştığını ve Amazon'un bu ürünle birlikte piyasaya yeni bir Amazon markalı ürün kazandıracağına işaret ediyor.

Son olarak Amazon Fire akıllı telefonunu resmi olarak duyurarak, Apple ve Samsung gibi devlere rakip olmuştu. Şimdi de Amazon'un bir mobil ödeme kart okuyucu geliştirerek, Google ve Square gibi mobil ödeme sistemleri girişimlerine yönelik bir hamle yapacak.

Aynı Square'in yaptığı gibi bir donanım odaklı ürünle kredi kartlarının swipe ile mobil cihazlarda kullanılabilir olmasını sağlayacak Amazon, bu ürünün Amazon Fire ile tam uyumlu olmasını sağlayarak, rakiplerine göre çok büyük bir rekabet avantajına sahip olabilir.

Sızan belgenin, ofis malzemeleri satılan Staples adlı mağazalar zinciri olduğu görülebiliyor. İç kullanım için hazırlanan belgeye göre, Amazon'un kart okuyucusu 12 Ağustos tarihinde piyasada olacak ve fiyatının ise 9.99 dolar olacağı konuşuluyor.

Amazon'un e-ticaretten sonra yaptığı çeşitli alandaki yatırımlar, son olarak tablet ve akıllı telefon ürünleri, şimdi de ödeme sitemleri girişimlerine başlaması ileride Amazon'u aynı Google gibi hayatlarımızın değişmez bir parçası olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.