Google, Finlandiyalı 3B teknoloji girişimi Draw Elements'i satın aldı

Google, Finlandiyalı 3B teknoloji girişimi Draw Elements'i satın aldı

Google, Helsinki merkezli Draw Elements'i satın alarak Temmuz ayındaki 2. satın almasını yaptı. Ay başında Songza'yı satın alan Google, drawElements ile Android tarafına yatırım yaptı.

Nordik ülkelerinin girişim dünyasını analiz eden Arctic Startup, 20'li yaşlardaki Finlandiyalı girişimcilerin 8 rakamlı bir bedelle çıkış yaptığını paylaşıyor. Bunu bir başarı olarak nitelendiriyor ve Draw Elements'in 3 boyutlu mobil grafik teknolojilerinin Google için değerli olduğunu söylüyor.

Draw Elements, Android cihazlardaki farklılıkların (fragmantasyon) grafik tarafındaki tutarsızlığını çözmeye çalışan bir girişim. On binlerce farklı parametreyi test ederek sorunları çözme kabiliyetine sahip. Bu sebeple Draw Elements ekibi Google'ın Android takımına katılacak ve Androidli cihazların grafiksel açıdan belli bir standarta oturtmaya çalışacak.

Draw Elements 2008 yılında Lots, Symbio ve Petri Kero ortaklığının gömülü grafik sistemleri üzerinde çalışmasıyla kurulmuş. Daha sonra ekip genişlemiş ve bugün yonga ve telefon üreticilerinden oluşan bir müşteri portföyüne ulaşmış.

Yetenek satın alması değilmiş

Arctic Startup, bu satın almanın 1-2 kişilik bir yetenek satın alması olmadığının altını çiziyor. Başarılı bir teknoloji girişiminin çıkış yaptığını, yönetim ekibinin Silikon Vadisi'ne taşınacağını ama operasyonların Finlandiya'da sürdürüleceğini dile getiriyor. Linkedin'e baktığımda ise şirketin 7 kişiden oluştuğunu görüyorum. O 7 kişiyi de Facebook'taki bir fotoğrafta topluca görmek mümkün.

draw elements google android 3 boyutlu grafik ekibi Google Ventures Avrupa pazarına resmi olarak yeni adım attı ama Google'ın Helsinki merkezli bir girişimi satın alacak kadar Avrupa'yı yakından takip etmiş olduğunu gördük. Tabii bu Finlandiya'nın ilk başarısı değil. Moves ve Pryte Facebook tarafından, One Nordic de FAB tarafından satın alınmıştı ki bunun adı anılan başlıca girişimler.

Bu satın almadan çıkarmamız gereken ders şu ki; Türkiye'de de Sunrise gibi basit ama başlangıçtan itibaren dünya pazarına hitap eden ürünlerle yabancı yatırımcıların ilgisini çekebiliriz. Bu imkansız değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.