The New Yorker yenilendi, basılı versiyonu ve arşivi de açıldı

 The New Yorker yenilendi, basılı versiyonu ve arşivi de açıldı

Daha önce burada paylaştığımız gibi, The New Yorker dergisinin dijital dönüşüm süreci başladı ve derginin web sayfası newyorker.com'un yenilenen yüzü bugün okuyucularla buluştu. Yeni dönemde The New Yorker'ın web yayını ile birlikte basılı edisyonun içeriğinin dijital versiyonu da yaz boyunca herkese açık olacak.

The New Yorker'ın basılı içeriğinin dijital versiyonu normalde yalnızca üyelere açık. Yaklaşık üç aylık bu cömert açılım, yenilenen The New Yorker'ı daha fazla kişiyle buluşturmayı amaçlıyor.

Buna ek olarak derginin geçmiş arşivi de bugünden itibaren tüm okuyucuların erişimine açık olacak. Bugüne kadar 4 binin üzerinde sayısı yayımlanan The New Yorker'ın arşivinin haftalık olarak bir tür seçki şeklinde sunulacağı belirtiliyor. Burada yayımlanan seçkide, bu hafta yer alan en erken tarihli makale 1927 yılına gidiyor. Bununla birlikte derginin 2007 yılından bu yana yayınlanan bütün sayılarının da bir süreliğine tüm okuyuculara açıldığı yine notlar arasında.

The New Yorker'ın, sadece web değil, mobil ve tablet versiyonları da 'responsive! tasarım anlayışıyla yenilendi. Dergi editörlerinin okuyucuları için kaleme aldığı notta, dönüşümden sonra, dijital versiyonunda yayınlanan günlük makale sayısının artacağı belirtiliyor.

Yenilenen The New Yorker eskisine göre çok daha açık, temiz ve aslında biraz da basit görünüyor. Ek olarak dergiyle özdeşleşen Eustace Tilley çizimi ve kelebeğinin, ana sayfada gözden uzaklaştığı da bir diğer önemli değişiklik. Karakterin eski moda görünümü bunda etkili olmuş olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.