Müzik uygulamalarının buluşma noktası olmayı hedefleyen Soundwave artık Türkçe

Müzik uygulamalarının buluşma noktası olmayı hedefleyen Soundwave artık Türkçe

İlk altı ayında Türkiye'de 40 bin kez indirildiği belirtilen Soundwave, bugün kapsamlı bir güncellemeyle yeni versiyonunu açıyor. Müzik odaklı bir sosyal ağ haline gelme aşamasındaki Soundwave, güncellemeyle sosyal paylaşım özelliklerini geliştiriyor. Soundwave 2.0 olarak adlandırılan bu yeni versiyon, halihazırda 20'nin üzerinde online müzik dinleme uygulamasını destekleyen uygulamanın bir tür müzik hub'ı haline gelme hedefinde önemli bir adım.

2013 yılında Apple tarafından yılın en iyi uygulamalarından biri olarak gösterilen Soundwave, bugünden itibaren Türkçe olarak kullanılabilecek. Güncel rakamlarını henüz paylaşmayan şirket, Türkiye'nin şu anda uygulamanın en popüler olduğu 10 ülke arasında yer aldığını söylüyor. Arkadaşlarınızla özel gruplar oluşturabileceğiniz Soundwave güncellemesiyle eklenen anlık mesajlaşma özelliği, müzik paylaşmayı ve grup içinde chat'leşmeyi mümkün hale getiriyor. Grup özelliğinin en çok dikkat çeken fonksiyonu ise, paylaşılan her müziğin otomatik olarak grubun geçmiş çalma listesine atılması olmuş.

soundwave

Paylaştığınız şarkıyla ilgili yorum yapabilmek, şarkının ilk kim tarafından dinlendiğini ya da en çok hangi kullanıcılar tarafından dinlendiğini görmek de mümkün.

Grup içinde paylaştığınız ve tartıştığınız müzikler, uygulama bağımsız. Soundwave'in şu anda masaüstünde Chrome ve YouTube Music, Spotify, Soundcloud, Pandora, Rdio, 8tracks ve Deezer hesaplarınızla ilişkilendirebiliyorsunuz. Bu sayede Soundwave üzerinden paylaşılan bir şarkıyı dilerseniz farklı bir uygulamayla dinlemeye devam edebiliyrosunuz.

Soundwave kullanıcıların müzik dinleme rutinlerini bozmadan onların ne dinlediklerini gören bir tür müzik hub'ı uygulaması haline gelmek istiyor. Ancak daha önce Twitter Music örneğinde gördüğümüz gibi bu, ulaşılması zor bir hedef. Uygulama bugüne kadar başarılı güncellemelerle bu iddiasını gerçekleştirmek için adımlar attı, atmaya da devam ediyor. Soundwave, bu yüzden kulak verilmesi gereken bir uygulama olabilir. İncelemek isterseniz iOS için buraya, Android için buraya ve Chrome için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.