Apple'ın işletme ve eğitim kurumları için toplu satın alma programı, Türkiye'ye açılıyor

Apple'ın işletme ve eğitim kurumları için toplu satın alma programı, Türkiye'ye açılıyor

Apple, iş ve eğitim kurumlarının, iOS uygulamalarını toplu bir biçimde satın almaları ve dağıtmalarını sağlayan Volume Purchase Programı'nın (VPP) Türkiye dahil 16 yeni ülkeye açılğını duyurdu. Programın, işletmeler için Volume Purchase Program for Business ve eğitim için Volume Purchase Program for Education'ın güncellenen sayfalarında duyuruyu görmek mümkün.

Hem iOS hem de Mac uygulamalarını içeren toplu satın alma programı, geliştiricilere uygulamalarının toptan satışları için özel bir fiyat belirlemelerini sağlıyor. İşletmelerin üçüncü parti geliştiriciler tarafından hazırlanan özel B2B uygulamalarına erişimi sağlanırken, geliştiriciler uygulamalarına yönetim ve kullanım için ayrı araçlar ekleyebiliyor. Apple yakın zamanda eğitim ve işletme programlarını kapsamlı bir şekilde güncellemişti.

Apple Volume Purchase

Yakın zamanda programa dahil edilecek olan yeni ülkelerse şunlar: Belçika, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hong Kong, İrlanda, Lüksemburg, Meksika, Danimarka, Singapur, İsveç, Tayvan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.

VPP kapsamındaki okullar, program kapsamındaki bir uygulamanın 20 veya üzeri sayıda kopyasını satın aldıklarında yüzde 50 indirim kazanabiliyor. iBooks Store'u da kapsayan programda, okullar ve işletmeler mağazadaki e-kitaplar da toplu biçimde satın alınabiliyor.

Yeni ülkelerin programa tam olarak ne zaman dahil edileceği ile ilgili net bir tarih yok ancak kısa sürede açılacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.