Yeni iPhone'un darbelere ve esnekliğe karşı ekran testi [Video]

Yeni iPhone'un darbelere ve esnekliğe karşı ekran testi [Video]

Yeni iPhone'un çıkış tarihi yaklaştıkça söylentiler ve görüntüler de artıyor; iPhone 6'nın sızan görüntülerinin ardından yapılan konsept tasarımınının ardınan şimdi de Marques Brownlee, yeni iPhone'un ekranını test ettiği YouTube videosunu yayınladı. 4.7 inç ekrana sahip yeni ekrana farklı testler uygulayan Marques'in yaptıkları yeni iPhone'un ekran dayanıklılığını ortaya koyuyor.

Yeni ekranı üretim hattından aldığını belirten Marques'in bu iddiasını kanıtlaması zor görünse de aynı ekranın daha farklı yerlerde görselinin yayınlaması ekranın bir şekilde sızdığına dair en önemli kanıt diyebiliriz. Geçelim videonun detaylarına yeni ekrana bıçakla, anahtarla darbeler uygulamasına karşılık herhangi bir çizilme olmuyor.

Akıllı telefonun yere düşmesiyle birlikte önemli bir problem olan ekran çatlamasının önüne geçildi mi sorusunu akıllara getiren test eğer gerçekten iPhone 6'da bulunursa telefonun tercih edilme sebebini artıracağını şimdiden söyleyebiliriz. Marques iPhone 5S'in Gorilla Glass ekranına karşılık ekranın kağıt inceliğinde Sapphire Crystal'dan yapılmış olmasının bu dayanaklılığı sağladığını paylaşıyor.

Apple'ın iPhone 5S'in kamerasında kullandığı Sapphire Crystal'i iPhone 6'da kullanıp kullanmayacağını birlikte göreceğiz ama öncesinde o ekranla yapılan testi izlemek isterseniz;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.