Kelime Avı'nın yapımcısı Fugo yeni oyunu LOR'u oyunculara sundu

Kelime Avı'nın yapımcısı Fugo yeni oyunu LOR'u oyunculara sundu

LOR-logoİlk olarak Kelime Avı oyunuyla dikkatleri üzerine çeken ve tüm dünyada yaklaşık olarak 20 milyon kez indirilerek oyunun yapımcısı olan Fugo, yeni oyunu olan LOR'u oyunculara sundu.

Türkiye'de geliştirilen oyunlar içerisinde önemli bir yere sahip olan Kelime Avı'ndan sonra Kelime Avı 2 ile oyun geliştirmeye devam eden şirket, kelime tabanlı puzzle türünden farklı olarak yeni oyunu LOR'da karakter tabanlı eşleştirme puzzle türü bir oyun kurgulamış. Oyun şu anda iOS ve Android platformları üzerinden oyuncuların beğenisine sunuldu. 

İlk bakışta Tetris'e benzettiğim oyunda açılış ekranında LOR isminde, dış görünüşleri birbirinden farklı olan karakterlerden bir tanesini seçiyoruz. Ardından 5 tane kısa ekrandan oluşan eğitim ekranı geliyor ve oyuna başlayabiliyoruz. Oyun 12 dil seçeneğiyle birlikte sunulmuş tabi ki bunların arasında Türkçe'de mevcut.

Oyun aslında iki temel dinamiğe sahip, offline olarak oynadığınız tek kullanıcılı oyun ve tüm dünyadan diğer LOR oyuncularıyla birlikte oynayabildiğiniz çok oyunculu mod (multiplayer). Aynı zamanda oyuncuların puanlarının yer aldığı ve sürekli güncellenen bir skor tablosu da oyunda mevcut.

lor 1

Oyunun dinamiklerinden ve oynanışından bahsetmemiz gerekirse, oyuna girer girmez bir gri ve siyah tonlarının hakim olduğunu görüyorsunuz ancak bu güzel tasarlanmış çünkü LOR'ların her biri değişik renklerde ve çizgi film karakteri tadında çizimlere sahipler. Ufak karelerle bölünmüş bir oyun ekranımız var ve aynı renkten 3 tane LOR'u yanyana getirmeye çalışıyoruz. Ekranın ortasından görünmeyen bir çizgi geçtiğini düşünün, sağ tarafa tıklarsanız yukarıdan atlayan LOR'lar da sağ tarafa eğer sol tarafa tıklarsanız LOR'lar da sol tarafa zıplıyor. Bu şekilde aynı renkli LOR'ları yan yana getirmeye çalışıyorsunuz.

lor 3

1 aylık konsept çalışmalarının ardından toplamda yaklaşık 6 ay süren bir çalışmayla 7 kişilik Fugo ekibi hazırlamış ve tüm içler şirketin kendi içerisinde tamamlanmış. iOS platfomları ve Android platformlarında ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan oyun eğer puzzle tarzı oyunları seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Oyunun iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.