Almanya-Brezilya maçı dijital dünyayı da yıktı

Almanya ilk yarıda 15 dakika içinde bulduğu 5 gole daha sonra 2 tane daha ekleyerek Brezilya'yı devirdi ama  maç orada bitmedi. Maç esnasında dijital dünyada başlayan sarsıntı hala devam ediyor.
Almanya-Brezilya maçı dijital dünyayı da yıktı

Almanya ilk yarıda 15 dakika içinde bulduğu 5 gole daha sonra 2 tane daha ekleyerek Brezilya'yı devirdi ama  maç orada bitmedi. Maç esnasında dijital dünyada başlayan sarsıntı hala devam ediyor. Henüz Twitter maça ait bilgileri paylaşmasa da Facebook ve Google'dan ilk rakamlar geldi. Maçın özetini Google veriyor: kalbi kırık Brezilya, durdurulamaz Almanya.

Facebook maçın Dünya Kupası'ında en fazla etkileşim alan maç olduğunu belirtirken, dünya genelinde 66 milyon insanın 200 milyon etkileşime girdiğini paylaştı. Maçın an be an en fazla konuşulan dakikalarını da belirten sosyal ağın verilerinde Almanya'nın attığı goller dikkati çekirken en fazla konuşulan aksiyon, Sami Khedira'nın maçın 29. dakikasında attığı ve Almanya’yı 5-0 öne geçiren goldü.

Maçın en fazla konuşulan oyuncuları

Sosyal ağda hakkında en çok konuşulan oyuncular Almanya takımından Thomas Müller, Brezilya takımından ise David Luiz oldu. Sakatlığı nedeniyle bu maçta oynamayan Neymar, buna rağmen diğer oyuncuların 10 katı kadar konuşulmuş. Google'da durum biraz daha farklılık arz etmiş ama ilk iki değişmemiş; en fazla aranan oyuncu 200 binden fazla sorguyla Neymar olurken 50 binle Thomas Müller onu takip etmiş.

Facebook-Germany-v-Brazil-Top-Moments-and-Players

Maçı en fazla konuşan demografik gruplar

Maçın demografik istatistiklerini Facebook paylaşıyor. Maç hakkında konuşanlar kimlerdi sorusuna cevap arayan Facebook'ta ilk 5'in 3'ünü erkekler oluştururken kadınların da listeye girmesi dikkat çekici. Maçı en fazla konuşan ilk 5 demografik grubun ilki 18-24 yaş arası erkekler olurken ikincilik yine erkekler de ama 25-34 yaş arasındakilerle. Üçüncülük ve dördüncülükteyse kadınlar dikkati çekiyor; 18-24 yaş arası kadınlar üçüncü demografik grup olurken, 25-34 yaş arası kadınlar dördüncülüğü alıyor. 13-17 yaş arası erkeklerse ablalarından daha ilgisizler :)

Brezilya - Almanya maçının Twitter yansıması

— Football Funnys (@FootballFunnys) July 8, 2014 Yazının başında belirttiğim gibi Twitter henüz maçla ilgili bilgi paylaşımında bulunmasa da Topsy'nin paylaştığı bilgiye göre Twitter neredeyse kullanılmada en üst noktalardan birini yaşamış. Sadece dün Brezilya hakkında 6 milyona yakın tweet atılırken Almanya hakkında atılan tweet sayısı 3 milyonun üzerinde gerçekleşmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.