Booksaying.com: Sevdiğiniz kitap sözlerini kaydedin ve paylaşın

Booksaying.com: Sevdiğiniz kitap sözlerini kaydedin ve paylaşın

Kitaplar ve okuma alışkanlığımız internetle değişiyor ve bu değişim yeni sosyal girişimlere ilham kaynağı oluyor. BookSaying.com okuduğunuz kitaplardan altını çizdiğiniz sözleri paylaşmanızı sağlayan bir girişim.

Halil İbrahim Nuroğlu ve Yasin Yılmaz tarafından geliştirilen BookSaying.com şu anda MVP (minimum viable product) seviyesinde bir girişim.

Kütüphane özelliği yok, kitap önerisi yok, mobil uygulaması yok, site mobil uyumlu değil ve arkadaşlarınızı bulup takip etmeniz de mümkün değil. Sadece sevdiğiniz sözleri ekleyip sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz. Hepsi bu.

booksaying.com kitap sozleri paylasimi

Yukarıda olmadığı söylediğim diğer özellikler yavaş yavaş geliştiriliyor. Örneğin 'akıllı kitap öneri sistemi' söz paylaşım ve beğeni sayılarını analiz ederek kitapların gördüğü itibarı hesaplayacak. Bu özellik girişimin yavaş yavaş gelir modelini hayata geçirmesini de sağlayacak. Herhangi bir kitabı almak isteyen kullanıcılara çeşitli seçenekler sunulacak.

Tüm kitap severlere ulaşmak isteyen girişim test yayını süresince 175.293 kitabı kayıt altına almış ve siteye 254 kullanıcı tarafından 746 söz eklenmiş. Gelir modelindeki yönlendirme başına komisyondan çok büyük şeyler beklememek lazım ama girişimin bir sonraki aşamalarda kendini doğru şekilde geliştirmesi kullanıcı sayısıyla orantılı olarak değerini artırabilir.

Bu arada sitenin İngilizce ve Türkçe olarak dil seçenekleri var ama al kısımdaki "Kitap okumayı sevenler için aşk ile Los Angeles, CA'de yapıldı."  sözüne takılmayın. Girişimcilerimiz Trabzon'dan.  :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.