Modalego.com: Kombin ve koleksiyon yapmak isteyenler için yeni bir adres

Modalego.com: Kombin ve koleksiyon yapmak isteyenler için yeni bir adres

Türkiye'de e-ticaret pazarındaki büyüme moda-kombin kategorisinde devam ediyor. Modalego.com bir çok markanın çeşitli ürünlerini kendi ağında toplayarak  kombin/koleksiyon yapma olanağı sunan yeni bir sosyal e-ticaret girişimi.

Gamze Tüfek ve Selin Gencer tarafından 2013'ün 2. yarısında kurulan Modalego, 2 aylık bir geliştirme ile hayata geçirilmiş. 17-35 yaş arasındaki hem kadınlara hem de erkeklere hitap eden girişim, modaseverlere ek olarak kıyafet seçimi konusunda kararsız kalanları da yakalamak istiyor.

modalego.com stil kombin moda eticaret

6 kişilik bir ekibe sahip Modalego'da sürükle-bırak şeklinde kıyafet seçimlerinizi gruplayabiliyorsunuz. Temaları kullanarak ve tercihinize göre fotoğrafınızı da ekleyerek koleksiyonlarınızı paylaşabiliyorsunuz. Diğer kullanıcıların da takip edebiliyorsunuz ve etiketler üzerinden aradığınız sonuçlara hızlıca ulaşabiliyorsunuz.

Dilerseniz koleysiyonlarınızı da ayrı listeler şeklinde oluşturabiliyorsunuz. 35 bine yakın ürünlerden birini satın almak istediğinizde ise ilgili e-ticaret sitesine gitmeniz ve alışverişi orada tamamlamanız gerekiyor.

Modalego’yu şu ana kadar 150.000’in üzerinde tekil kullanıcı ziyaret etmiş, sayfa görüntüleme sayısı ise yarım milyonu geçmiş. Ortalama sitede kalma süresi ise 3 dakika civarında. modalego.com stil kombin moda eticaret

Bu istatistikler bence kıyafet seçimi konusunda kadınların alışveriş alışkanlıklarını yansıtıyor. Zira erkeklerin alışveriş konusunda daha hızlı olduğu açık bir gerçek. :)

Aldığımız bilgiye göre bu yıl Türkiye’de moda kavramı altında 50 milyar TL'lik bir büyük bir pazar beklentisi var. Hazır giyim sektörü 2013 yılında bekleneni veremese moda kültürünün tüketimi tetiklemesi Modalego'nun hedeflerine ulaşması için etkili bir sebep olarak öne çıkıyor.

Kendi ürünlerini satmayı düşünüyor

Önümüzdeki yıl Android ve iOS uygulamalarını piyasaya sunmayı planlayan Modalego'nun özel tasarımlı tişörtlerle e-ticarete adım atmayı düşündüğünü de ekleyelim. Kendi blogunda ünlülerle röportajlara da yer vermeye başlayan girişimin nasıl bir büyüme göstereceğini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kısaca bahsetmek gerekirse Bukombin.com ve Netmoda.com bu alandaki sınırlı sayıdaki kullanıcı kitlesini yakalamaya çalışan girişimlerden. Bu gibi sitelerde kullanıcılar belli bir profil oluşturup zenginleştirmeye devam ettiği için Modalego'nun üye kazanımına daha ciddi bir şekilde odaklanması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.