Google, Nest'i 3. partilere açarak akıllı ev sisteminin merkezi olmak istiyor

Google, Nest'i 3. partilere açarak akıllı ev sisteminin merkezi olmak istiyor

Nest'i 3,2 milyar dolara satın alan Google, hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta da dropcam'i 550 milyon dolara satın almıştı. Motorola'yı satmasıyla donanım üretiminde başarıyı yakalayamamış olan Google'ın cihaz odağında yaptığı bu yatırımların nereye gideceğine dair ilk bilgiler gelmeye başladı.

Nest'i 3. parti şirketlere açmak istediğini paylaşan Reuters, Google'ın dayanaklı tüketim mamülleri üreticilerinin de aralarında bulunduğu önemli şirketlerele görüştüğünü belirtiyor. Whirlpool'ün da aralarında bulunduğu şirketlere Nest'in altyapısını açacak Google böylece şirketlerin akıllı telefonlara özel uygulama yapmasını kolaylaştıracak.

Diğer şirketlerin de gelmesiyle Nest'i akıllı ev sisteminin merkezine çekecek adımın sonunda, Google donanım üretimini bırakır mı bilinmez ama tüm dikkatleri buraya çekmeyi başardığı aşikar. Dört milyar dolara yakın yatırımla buradaki pazar potansiyelini gösteren Google, şimdiden 5 bin yazılım geliştiricinin ilgisini kazanmış.

Workswithnest'de programında üçüncü partilere açılmayı detaylandıran Nest, Mercedes'in de aralarında bulunduğu iş birlikleri örneklerine yer vermiş. Nest geliştiricisi olmak isteyenlerin buradan başvurabileceğini programın hazırlanmış videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.