Stanford Üniversitesi'nden bir grup akademisyen, Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde Darüşşafakalı öğrencilerle birlikte 11 günlük bir yazılım atölyesi düzenleyecek.
Stanford'da yazılım uzmanı olarak çalışan bu akademisyenler, yazılım kampının katılımcısı olan öğrencilere kod yazmayı öğretecek. 22 Haziran'a kadar sürecek olan yazılım kampına Türkiye'den 15, yurtdışından ise 7 öğrenci katılacak.
Stanford Üniversitesi akademisyenlerinin desteği ile Darüşşafaka'da gerçekleştirilecek programın koordinatörü ve mimarı ise yine bir Darüşşafaka mezunu olan elektrik-elektronik mühendisi Asena Gencel McKeown ve eşi yazılım profesörü Nick McKeown.
Çok değerli ve köklü bir eğitim kurumu olan Darüşşafaka'nın öğrencilerine erken dönemde böyle fırsatlar sunabiliyor olması çok güzel bir gelişme. Bununla birlikte, Darüşşafaka'nın kurum kültürünün buna etkisi büyük. Şu anda Silikon Vadisi'nde yaşayan Darüşşafaka mezunu Asena Gencel McKeown'a göre kendisi, "bugünün ve geleceğin Darüşşafaka öğrencilerine olan borcunu" ödüyor.
Çocukların yazılım alanında kendilerini geliştirmesi ve bilgi sahibi olması, bu alanda kendilerini geliştirmeye teşvik edilmeleri oldukça önemli. Ülke olarak bu konuda kat etmemiz gereken daha çok yol olduğunu düşünüyorum ve Darüşşafaka'da gerçekleştirilen bu kampı oldukça değerli buluyorum. Belki de geleceğin girişimcileri bu kampta kod yazmayı öğrenecek, kim bilir?
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap