Tumblr'da 180 milyon blog üzerinde 80 milyar içerik var

Tumblr'da 180 milyon blog üzerinde 80 milyar içerik var

Bir  'haftanın grafiği' ile daha karşınızdayız. Her hafta 'Profesyonneller için Bilgi Merkezi' olan Webrazzi PRO'daki en ilgi çekici içeriği paylaştığımız dizinin bu haftaki konuğu: Tumblr.

Yahoo tarafından yaklaşık olarak 1 sene önce satın alınan Tumblr, hiç kuşkusuz dünyanın en zengin içerik ağı ve komünitelerinden biri konumunda. .gif formatının günümüzde geldiği noktada büyük payı olan Tumblr, hem ABD hem de dünya çapında dengeli olarak dağılan milyonlarca kullanıcısıyla içerik üretimi ve tüketiminin en yoğun olarak yapıldığı mecralardan biri.

Bu yazıda sizlerle paylaşacağımız rakamlara göre Tumblr'ın 2014 Nisan itibarıyla sahip olduğu toplam blog sayıs 181,1 milyon. Aynı rakamın 2011'in Mayıs ayında 17,5 milyon olduğunu da belirtelim. Diğer yandan Tumblr bünyesinde paylaşılan içerik sayısıyla -repost'larla birlikte- 82,9 milyar. 2013 yılı başında 40 milyar içeriğe yani İngilizce olarak post'a sahip olan Tumblr, bir buçuk sene içinde 80 milyar barajını aşmayı başarmış.

Şu sıralarda düzenlenen Cannes Lions 2014'de de sıkça bahsi geçen Tumblr'ın, geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda hem blog hem de içerik sayısı olarak oldukça hızlı bir büyüme içinde olduğunu görüyoruz. Örneğin Yahoo satın aldıktan sonraki 1 sene içinde şirketin blog ve içerik sayısı neredeyse iki katına çıkmış. Hemen aşağıdaki grafiklerden detaylı rakamlara ulaşabilirsiniz. Bu arada grafikteki rakamların kümülatif olarak hesaplandığını ve bizzat NYC/ABD merkezli şirketi ait olduğunu belirtelim. tumblr-blog-sayisi

Webrazzi PRO’da 3 farklı üyelik paketi bulunuyor

Webrazzi PRO‘da ücretlendirmeye gelecek olursak; şu an 3 farklı hesap seçeneğimiz bulunuyor. Hesapların tamamı Webrazzi PRO’daki tüm içeriğe erişebiliyor, hesapları birbirinden ayıran ise kullanıcı sayıları. Tek bir kişinin kullanabileceği Bireysel Paket 499 TL + KDV, 5 kişilik Startup Paketi 799 TL + KDV, 10 kişilik Kurumsal Paket ise 999 TL + KDV olarak sıralanıyor.

Webrazzi PRO’da ödemeyi dilerseniz site üzerinden kredi kartı ile, dilerseniz de havale yoluyla gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme süreci veya Webrazzi PRO ile ilgili başka herhangi bir sorunuz için bize pro (at) webrazzi.com adresinden ulaşmanız mümkün.

tumblr-içerik-sayisi Görsel kaynak: Shutterstock.com/dolphfyn

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.