Ne Okusam, Ne Olsam: TÜSİAD'dan gençlerin eğitim ve meslek seçimine destek

 Ne Okusam, Ne Olsam: TÜSİAD'dan gençlerin eğitim ve meslek seçimine destek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak için yeni bir proje başlattı. Dün tanıtımı yapılan "Ne Okusam, Ne Olsam" adlı proje eğitimin niteliği, nitelikli iş gücü ve girişimcilik ve gençlerin istihdamı gibi konular üzerine eğiliyor ve girişimciliğe vurgu yapıyor.

TÜSİAD daha önce üniversite öğrencileri arasında girişimciliği geliştirmek amacıyla 'Bu Gençlikte İş Var' adlı bir proje gerçekleştirmişti. Bu projede ise meslek videoları aracılığıyla lise-üniversite gençliğinin yanı sıra iş hayatının başında olan gençlere de ulaşmak istiyor. "Kendini keşfet, mesleğini seç" sloganıyla gençlerin bilinçli bir eğitim ve meslek seçimi yapması için yol gösteriyor. Projenin tanıtım videosunun ilk sırasında ise tanıdık bir girişimci yer alıyor. :)

Tanıtım videosuna bir girişimci olarak Arda Kutsal ile başlanması gerçekten önemli. Diğer yandan bilim insanları, yöneticiler, sanatçılar da kendi hikayelerini paylaşıyor. Farklı iş alanları ve mesleklerin tanıtılması için hazırlanan kısa videolar neokusamneolsam.org adresinde yayınlanıyor ki yıl içerisinde toplam 52 videonun yayınlanması hedefleniyor.

TurkishWIN, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü, PwC İnternet Televizyonu, KAGİDER, GelecekDahaNet platformlarının da desteklediği "Ne Okusam, Ne Olsam" projesini eğitim ve meslek seçimi yapmak üzere olan tanıdıklarınızla paylaşmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca merak ettiğiniz meslekleri tanımak için öneride bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.