Samsung'dan şık ve akıllı bir bisiklet konsepti

Samsung'dan şık ve akıllı bir bisiklet konsepti

Samsung, İtalyan Maestro Academy ile konsept bir akıllı bisiklet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemde gittikçe popülerleşen sağlık odaklı uygulamalar yaygınlaşmaya başlarken, artık bisiklet gibi spor aletlerinin sadece yanımızda akıllı telefonlarla değil, onların donanımlarıyla da daha akıllı hale gelmeye başlayacak.

Bu noktada, daha akıllı ürünlerin geliştirilmesi de bazı tasarımsal değişiklikler ve mühendislik gerektiriyor. Tabii bir de teknoloji yatırımı, ve AR-GE faaliyetleri bu noktada çok önemli. Samsung, konsept bir akıllı bisiklet modeli yaratarak, Samsung akıllı telefonunuzla bisikletinizi gerçekten bir bağlı cihaza (connected device) çeviren bir konsept model ortaya koyuyor.

Samsung'un akıllı bisikletinin en büyük getirisi, bir bisiklet sürücüsü için güvenlik anlamında büyük avantajlar sunması. Akıllı bisikletin gidon kısmının üzerinde telefon tutacağı olarak kullanılabilecek bir manyetik alan bulunuyor. Bunun yanı sıra Samsung'un akıllı bisikleti, Samsung akıllı telefonlar içindeki uygulamayla entegre olarak, ekran üstünden bisikletin bazı fonksiyonlarını aktif hale getirmenizi sağlıyor.

Samsung telefonunuz üzerinden, Samsung akıllı bisikletinizin arka kamerasını açmanız, ışıklarını yönetmeniz mümkün. Bununla birlikte Samsung akıllı telefonlar üzerinden, Samsung bisikletinizin rotasını belirlemeniz ve bunları sosyal olarak paylaşmanız da mümkün kılınıyor. Bu konsept şehir bisikletinin detaylarını ve tasarımını detaylı şekilde aşağıdaki videodan izleyebilmeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.