Yandex, Rusya'nın en popüler otomobil ilan sitesi Auto.ru'yu satın aldı

Yandex, Rusya'nın en popüler otomobil ilan sitesi Auto.ru'yu satın aldı

auto.ru yandexRusya'nın ve Rusça konuşan ülkelerin en popüler arama motoru Yandex, otomobil ilan sitesi Auto.ru'yu satın aldı. Satın almanın bedeli 175 milyon dolar ve para nakit olarak ödenecek.

Sitesinde 400 bin yeni ve kullanılmış araç listeleyen Auto.ru'nun çatı şirketini satın alan Yandex, satın almayı 3. çeyrekte tamamlayacak. Araba ilanlarının yanında lastik ve yedek parça satışı da yapan Auto.ru'nun Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alexey Tretyakov, girişimlerinin Rusya'nın otomobille ilgili en popüler site olduğunu söylüyor. Otomobil ilanları tarafında da en geniş ve kapsamlı adres olduklarını söyleyen Tretyakov'a göre bu satın alma Yandex kullanıcılarına daha geniş cevaplar sunulmasını sağlayacak.

auto.ru yandex.ru

Ürün arama konusunda yapılan sorgulara anlamlı cevaplar vermek isteyen Yandex'in önemli ve uygun bir satın alma yaptığını söyleyebiliriz. Yandex'in navigasyon vb. hizmetler tarafında otomobil sahiplerine ulaşması gerektiğini de düşünürsek Yandex'in iyi bir pazarlama gücü kazandığı da düşünülebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.