Marshall’dan artırılmış gerçeklik uygulaması: Visualizer

Marshall’dan artırılmış gerçeklik uygulaması: Visualizer

Artırılmış gerçeklik teknolojisi desteğiyle mobilya, halı seçimi derken, sıra duvar boyasına geldi. Bu odakta teknolojik adım atan Marshall, artırılmış gerçeklik temelinde mobil uygulamasını paylaştı: Visualizer. Evini boyatmak isteyenlere akıllı telefonlarındaki artırılmış gerçeklik uygulamasıyla evin 'boyanmış' halini gösteren Visualizer, paylaşma ve renk öneri seçenekleriyle zenginleştirilmiş.

Evi için aradığı boyayı bulan kullanıcıya mobil uygulamada satın alma seçeneği sunulmuyor ama en yakın mağazaya iletişim sağlanabiliyor. Markanın sahibi olan AkzoNobel'in 29 ülkede kullanıma sunduğu uygulama iOS ve Android platformlarında mevcut. Akıllı telefonun haricinde tablet cihazlarından da Visualizer kullanılabiliyor.

Bir dönemin kartelalarla boyanın evde nasıl duracağını tahmin etmekten, duvarın boyanınca nasıl duracağını görmeye ilerleyen yolculuk, markaların hayatı kolaylaştırma yolunda geçirdikleri teknolojik dönüşümün örneklerinden biri. Özellikle McDonalds’ın teknoloji odağında yeniliklerini artırmak için inkübasyon merkezi açtığını da düşündüğümüzde markaların teknoloji yatırımları önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini söylememiz mümkün.

Marshall'ın bu adımı ülkemizde benzer ürünü sunan markalar için önemli bir örnek teşkil etmenin haricinde girişimciler için de bu alanda potansiyeli gösteriyor. Yurt dışında özellikle artırılmış gerçeklik temelinde ev dekorasyonuna yönelik mobil girişimler çıkarken ülkemizde bu yönde girişim sayısı bir hayli az.

Visualizer'ı daha yakından tanımak isteyenler aşağıdaki videoyu izleyebilir, Uygulamayı denemek isteyenler de iOS için buraya, Android için buraya tıklayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.