World Startup Wiki, internet sektörü hakkında bilmeniz gerekenleri bu raporda topladı

World Startup Wiki, internet sektörü hakkında bilmeniz gerekenleri bu raporda topladı

Mart ayında burada tanıttığımız World Startup Wiki, dünya çapında 50 ülkeden girişimleri mercek altına alan "Internet Hall of Fame" Raporu'nu yayımladı. Dünyanın startup başvuru kaynağı olmak gibi iddialı bir hedefi olan projenin, türünün ilk örneği diyebileceğimiz bu raporu dünya genelinde 150 girişimi ele alıyor.

Kapsamlı raporda, aralarında Türkiye'nin yer aldığı 50 ülkenin her birinden en büyük 3 start-up inceleniyor. 50 ülke arasında ilk 10 sırayı alanlar ve bu ülkelerden çıkan internet şirketleri büyüklüklerine göre şu şekilde sıralanıyor:

World Startup Wiki raporu Her bir ülkedeki en büyük üç internet şirketinin piyasa değeri baz alınarak yapılan sıralamada ilk sırayı 410 milyar dolarla Amerika alıyor. 35'inci sıradaki Türkiye'deki üç büyük girişimin toplam değeri 225 milyon dolar olarak listede yer alıyor.

world startup wiki 2

Araştırmadaki 50 ülkeden 29'unun en az bir adet milyar dolarlık girişime ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. Avrupa, listedeki ağırlığıyla dikkat çekiyor.

world startup wiki 3

Listedeki en büyük 10 şirketin 8'i halka açık. Bu şirketlerin ortalama piyasa değeri, özel şirketlerinkinden 6 kat daha fazla.

world startup wiki4

150 şirketin endüstri ve değerleme bazında kırılımında iletişim lider durumda.İletişim en değerli endüstri olarak göze çarparken en popüler sektörler arama ve e-ticaret.

world startup wiki 5

Girişimlerin yaşları ve değerlemeleri kıyaslandığında ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

world startup wiki 6

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.