Veeseo'yu satın alan Ligatus içerik önerileri konusunda iddiasını güçlendirdi

Veeseo'yu satın alan Ligatus içerik önerileri konusunda iddiasını güçlendirdi

Almanya merkezli performans pazarlama platformu Ligatus içerik önerileri alanına iddialı bir giriş yaptı. Yayıncılar için içerik önerileri yapan veeseo'nun tamamını satın alan Ligatus, Avrupa'nın önde gelen içerik sağlayıcılarından biri oldu.

Ağında 1100’den fazla premium yayıncı bulunduğu belirtilen Ligatus,  2013 yılı sonundan bu yana veeseo ile birlikte çalışıyor. 2010 yılında kurulan ve semantik analizlerle içerik önerisi sağlayan veeseo’nun dikkat çeken bir özelliği de konuşmayı metine aktarabiliyor olması. Şirket böylelikle video içeriğini yayınlandığı dilden metne çeviriyor ve benzer önerileri bu içeriğe göre yapıyor. Veeseo'nun kullanıcı cookie ve verilerini kullanmadığı da belirtiliyor.

Satın almanın finansal karşılığı açıklanmazken, Ligatus'un ana şirketi Gruner +Jahr'ın dijital reklam biriminin sürdürülebilir büyümesine katkı yapabileceğinin de altı çiziliyor.

Ligatus ve veeseo birlikteliğiyle şirketler şimdiye kadar Almanya'nın yanı sıra, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Fransa'nın önde gelen yayıncılarına hizmet verdiler. Ligatus'un paylaştığı bilgilere göre, Spiegel Online, Die Welt Online, RTL Online gibi büyük yayıncılar içerik önerme hizmetinden faydalandılar.

Aralık 2012'den bu yana Türkiye'de hizmet veren Ligatus'un Türkiye'de birlikte çalıştığı yayınlar aralarında Hürriyet, Sabah, Habertürk, Mynet, Radikal, CNN Türk, Sözcü gibi ana akım yayınların olduğu 140'tan fazla müşterisi olduğu belirtiliyor. Ligatus, yayıncılar için veeseo içerik öneri hizmetine Türkiye'deki müşterilerinin çok yakında erişebileceklerini söylüyor. Ligatus Türkiye Genel Müdürü Murat Kalafat, veeso satın almasıyla birlikte Ligatus'un reklam alanındaki rekabet gücünü arttırdığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.