Web tabanlı anlık bildirimler göndermek için bir girişim: Roost

Web tabanlı anlık bildirimler göndermek için bir girişim: Roost

Geçtiğimiz hafta Apple'ın düzenlediği etkinlikte karşımıza çıkan yeni Mac OS X işletim sistemi Yosemite ile birlikte web tabanlı bildirimler çok önemli bir hale gelmişti.

Web tabanlı gelecek anlık bildirimler, Yosemite işletim sisteminde bir bildirim gibi kalacak ve aslında aynı telefonlarda olduğu gibi izin verdiğimiz sitelerden anlık bildirimler almak mümkün olacak. Kısacası siz o an sitede olmuyorsanız bile, anlık yayınlanan haberlerden bu bildirimler aracılığıyla haberdar olabileceksiniz.

İlk etapta mobil uygulma olarak ortaya çıkan Roost da bu alanda iddialı bir girişim. Bundan birkaç yıl önce SXSW'de lansmanını gerçekleştiren ve Y Combinator'dan destek alan Roost,  web tabanlı bildirimlerin de önemli bir hale gelmesiyle erken adım atmış ve bu işten para kazanabilecek bir hale gelmeyi de başarmış.

Roost girişimi, sitenize ekleyeceğiniz bir kodla birlikte anlık bildirimleri yönetmenize, takip ve analiz etmenize yardımcı oluyor. Şu anda sadece Safari internet tarayıcısında olan anlık bildirim özelliklerinin Mozilla Firefox ve Google Chrome için de 2014'ün üçüncü çeyreğinde devrede olması bekleniyor.

Mac OS X Yosemite piyasaya çıkana kadar Roost'un özelliklerini Firefox ve Chrome'da göremeyeceğiz. Ancak bu fırsat web sitesine trafik çekmek isteyen kullanıcılar için bir fırsat olarak değerlendirmeli ve Roost gibi bir servisten alınacak hizmetle pek çok sitenin sahip olması gereken anlık bildirim yeteneğinin sitelere kazandırılması gerekiyor. Bununla birlikte, Roost kendisini Joomla, Drupal, Wordpress gibi CMS'lere entegre etmek adına bazı eklentiler çıkartmış ve çıkartmaya devam ediyor. Roost'un nasıl bir kullanım olduğunu hemen aşağıdaki videodan izleyebilmeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.