Medium'dan dergileri umursamayan nesil için yeni bir online dergi: Matter

Medium'dan dergileri umursamayan nesil için yeni bir online dergi: Matter

Medium, yaklaşık bir buçuk yıl önce satın aldığı Matter'ı online dergi formatında yeniden yayımlamaya başladı. Derginin editörlüğünü daha önce GQ ve The New York Times'da editörlük görevlerini yapan Mark Lotto üstleniyor. Lotto, derginin ilk sayısında kaleme aldığı What is Matter? başlıklı tanışma yazısında Matter'ı "Dergileri umursamayarak büyüyen bir nesil için, bir tür dergi" olarak tanımlıyor.

İlk olarak Kickstarter desteğiyle 2012 yılında yayımlanan Matter, Medium satın almasından önce bilim ve teknoloji odaklı bir araştırmacı gazetecilik yayınıydı. Medium Kurucusu Ev Wiliams, açıklamasında ekibin Medium platformunda gösterdiği başarılı yayıncılığın bu yeni nesil derginin çıkışında etkili olduğunu söylüyor. Williams, Matter'la yayıncılık konusunda hedef yükselttiklerini de ima ediyor.

Matter, teknolojiden popüler kültüre kadar herşey hakkında bir dergi olarak niteleniyor. Zamanlamaya önem veren ve orijinal gazetecilik yapan yayınlarla, sosyal web'in eğlence ve yakınlığını birleştirmeyi planlıyor. Multimedya bir platform olarak tasarlanan Matter, sadece paylaşımı hedefleyen yayınlardan farklı olarak hafızada kalıcı bir etki bırakacak içerikler üretme iddiasında.

Dergiyi incelemek isterseniz burada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.