Jwebi ile kargonuzu turistlerin teslim etmesi mümkün

Jwebi ile kargonuzu turistlerin teslim etmesi mümkün

Paylaşım ekonomisi günden güne dünyamız için önem kazanıyor ve yeni nesillerin bu konuda biraz daha bilinçli yetiştiklerini düşünüyorum. Mülkiyet sahibi olma anlayışı artık eskisi kadar rağbet görmezken, paylaşım ekonomisiyle sınırlar da ortadan kalkıyor.

Bir paylaşım ekonomisi  örneği olarak değerlendirebileceğimiz bir girişim olan Jwebi de sunduğu imkan sayesinde, farklı ülkelerden siparişi olan kullanıcılarla, ilgili ülkeye seyahat edecek olan kişileri bir araya getiriyor.

Örnek vermek gerekirse, yurtdışından bir e-ticaret alışverişi yaptığınızda bunun gümrükte takılması, sizin ülkenize gelmesinin çok uzun sürebiliyor olması hatta alışveriş yaptığınız sitenin, ülkenize gönderim yapmaması gibi istenmeyen durumlar oluşabiliyor. Jwebi de bunu engellemeyi amaçlayan bir girişim. Jwebi üzerinden sizi yolculuk yapacak kişilerle bir araya getiriyor ve o kişinin size istediğiniz ürünü, kendi ürünü gibi taşıyarak teslim etmesini sağlıyor.

Kendilerini bir "crowdshipping" girişimi olarak konumlandıran Jwebi, Türkiye'den de oldukça tercih edilecek bir girişim olabilir. Bildiğiniz gibi dünyada ülkemize gönderim yapmayan pek çok e-ticaret sitesi mevcut. Elbette bu noktada devreye giren Jwebi ile teslimat yapan kullanıcılar da belli bir miktarda para kazanabileceklerini belirtmeliyiz. Bagajı olmayan yolcular, uçağa binerken Jwebi üzerinden aldıkları teslimatları gerçekleştirip, kazanç elde etmeleri mümkün. Kargo alacak kullanıcının ise, kargosunu bu yöntemle daha kısa sürede ve daha ucuza mal etmesi mümkün olabiliyor.

Jwebi'nin çalışma mantığını hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.