Uber, 1.2 milyar dolar yatırım aldı!

Uber, 1.2 milyar dolarlık bir yatırım aldığı haberini doğruladı ve aldığı bu yatırımla birlikte şirket değerlemesini de 18.2 milyar dolara ulaştırmayı başardı.

1.2 milyar dolarlık yatırım, aralarında Fidelity Investments, Wellington Management ve BlackRock Inc. gibi dünyanın en büyük yatırımcı firmalarını bir araya getirmiş. Summit Partners, Kleiner Perkins, Google Ventures ve Menlo Ventures gibi yatırım firmaları da, Uber'ın son tur yatırımında yer aldı.

San Francisco'da bundan 4 yıl evvel başlattığı operasyonuna bugün 37 farklı ülkede, 128 şehirde devam eden Uber, bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Google Ventures'dan 258 milyon dolarlık bir yatırım almış ve değerlemesini 3.7 milyar dolara kadar yükseltmişti. Kurulduğu 2010 yılından bu yana, Uber'ın aldığı toplam yatırım miktarı ise bu son 1.2 milyar dolarlık yatırımla birlikte 1.5 milyar doları buldu.

Uber

Uber, aldığı bu son tur yatırımı duyurduğu ilgili blog yazısında, hizmet verdiği şehirlerin dokusunu değiştirdiğini de aktarmış. Şirket olarak 20 bine yakın bir istihdam yarattığını da söyleyen Uber, ekonomiye yaptığı katkıdan da bahsetmiş.

Uber, hizmet verdiği alanda küresel bir pazar lideri olarak kabul ediliyor ve yeni eklediği ek hizmetlerle birlikte, gelirlerini de artırmaya başlıyor. Oldukça agresif olduğunu söyleyebileceğimiz bir büyüme politikasıyla, bugüne kadar sağlam adımlarla ilerlemeyi de başardı. Bakalım oldukça yüksek bu değerlemeyle birlikte, Uber yeni pazarlara girmek/satın alma yapmak gibi aksiyonlar alacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.