Apple, mekanlar için sosyal arama motoru Spotsetter'ı satın aldı

Apple, mekanlar için sosyal arama motoru Spotsetter'ı satın aldı

Apple, farklı mekanlar için sosyal arama motoru olarak hizmet veren Spotsetter'ı satın aldı.

Google Maps için çalışan iki eski Google mühendisi Stephen Tse ve Johnny Lee tarafından kurulan Spotsetter, haritalar üzerinde mekanları arkadaş tavsiyeleri, güvenilir değerlendirmelerle birlikte karşınıza çıkartıyor. Spotsetter uygulaması, Zagat, OpenTable, TripAdvisor, Serious Eats ve Yelp gibi platformlardan da içerikleri bir araya getiriyor.

5 milyon kullanıcısı bulunan Spotsetter uygulaması, 40 milyondan fazla mekanı içinde barındırıyor ve bununla birlikte uygulama içinde tam 1 milyon mekanın içerik öğeleri işlenmiş durumdaymış.

Spotsetter

Spotsetter'ın kurucuları Stehpen Tse ve Johnny Lee, LinkedIn profillerini "Apple'da çalışıyor" olarak güncellemişler. Bu yüzden Spotsetter satın almasını bir yetenek satın alması olarak görebiliriz. Ancak tüm takım Apple şirketine geçmeyi tercih etmemiş. Bununla birlikte, uygulamanın artık uygulama mağazalarına veda ettiğini de belirtelim.

Spotsetter'ın veda mesajında verilen bilgiye göre, ekip mekanlar için kişiselleştirilmiş arama sonuçları görüntülenmesi konusunda hayallerini sürdürüyorlar. Bu noktada Apple'ın bu alanda bir atak yapacağı ve Google Maps'in karşısına, Spotsetter ile yaptığı satın almayla çıkabileceğini düşünüyoruz. Anlaşılan yakın gelecekte Apple, kendi harita servisini en az Google'ınki kadar gelişmiş hale getirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.