Evinizi paylaşır mısınız diye soran Airbnb'nin yeni sorusu; peki yemeğinizi?

Evinizi paylaşır mısınız diye soran Airbnb'nin yeni sorusu; peki yemeğinizi?

Ev ve oda paylaşımında dünyanın en önemli markalarından biri olan Airbnb yemek odağında paylaşımı test ediyor. Reuters'in paylaştığı bilgiye göre Airbnb misafirlik ve konaklama odağına yemeği de dahil etmek istiyor. Kullanıcıların akşam yemeğine misafit davet edebilmesine ve gidebilmesine olanak tanımayı hedefleyen Airbnb San Francisco'da teste başlamış.

Salı günü akşam yemeğinde ilk denemesi yapılan pilot serviste 3 çeşit yemek kişi başı 25 dolardan misafirlere sunulmuş. Airbnb'den Marissa Coughlin daha önce farklı noktaları test ettikleri gibi yeni odaklarda denemelerinin devam edeceğini belirtirken paylaşım ekonomisini ana nokta olarak belirleyen Airbnb'den yeni hizmetlerin gelebileceğine işaret ediyor.

Yemek paylaşımının servis olarak sunulup sunulmayacağı konusunda henüz açıklama bulunmamasına karşılık restoranda yemeğe gider gibi bir kişiye misafirliğe gitmek oldukça mantıklı görünüyor. Özellikle ülkemizde kaybolmaya başlayan yemekli misafirliklerin yurt dışında nadiren rastlandığını düşündüğümüzde ilgili kitleye önemli bir deneyim sunulmuş oluyor.

Paylaşım ekonomisine ev, bisiklet ve araba pazarları derken şimdi de yemek pazarı dahil olmaya hazırlanıyor görünüyor. Geçtiğimiz yıl ilk örneklerini Fransa'da Cookening, ABD'de Superking ve EatWith'le gördüğümüz yemek paylaşımı Airbnb'nin dahil olmasıyla bilinirliği dahada artıcaktır. İlerleyen süreçte Uber şöforlerine saldıran taksiciler gibi restoran sahipleri evinde misafirleri ağırlayanlara saldırır mı :) bilinmez ama görünen o ki paylaşım ekonomisi küresel anlamda başarıya ulaşabilecek yeni girişimlere gebe.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.