Genç yayıncıların sosyal medyada artan gücü [infografik]

Genç yayıncıların sosyal medyada artan gücü [infografik]

Sosyal medya kullanımına ilişkin ilginç infografiklere bir yenisi eklendi. oneproductions'ın paylaştığı infografik gençlerin sosyal medyayla içerik üretimini ve ulaşabileceği  etkiyi gözler önüne seriyor.

Bakım ve güzellikle ilgili bir blog yayınlamaya başlayan 22 yaşındaki Zoe Sugg'un YouTube'da 4,3 milyon, Instagram'da 1,8 milyon, Twitter'da 1,38 milyon takipçiye ulaşması gençlerin sosyal medya gücünün örneklerinden sadece birisi. 22 yaşındaki birinin sadece güzellik üzerine içerik üreterek çoğu medya şirketinden daha fazla kişiye ulaşabilmesi dijital değişimin de bir başka göstergesi.

Sosyal medyada önemli güç yakalayan gençlerden bir diğeri  Jamal Edwards. 15 yaşındayken yılbaşında hediye gelen kamerasıyla müzik konulu içerik üretmeye başlayan Jamal şimdi 12 kişiyle birlikte çalışıyor ve kurduğu işin değeri 8 milyon pound olarak hesaplanıyor. Yurt dışında gençlerin etkisini anlatmak için hazırlanan infografikte başka örnekler de var.

Sosyal medyanın en çok kullanıldığı 10 ülke arasında yer alan Türkiye'den de fenomenlerin haricinde belirli bir alana odaklanan ve içerik üreterek etkiye sahip olacak gençlerin sayısı, eğer yasaklar ve kısıtlamalar daha da artamazsa, yakın zamanda çoğalacaktır.under-30

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.