Oyun oynatarak yakınlaştıran mobil arkadaşlık uygulaması: Forplay

Oyun oynatarak yakınlaştıran mobil arkadaşlık uygulaması: Forplay

Tinder'ın hızlı büyümesiyle birlikte mobil odakta yeni arkadaşlık girişimleri de artıyor. Bu girişimlerden Forplay, rakip yerli mobil uygulamalardan farklılaşmayı oyunla yakalamaya çalışıyor.

Ali Ersöz, Fatih ÇolakoğluSerhat Özgel tarafından 6 ay önce hayata geçirilen arkadaşlık uygulamasında şimdiden 350 bin oyun oynanırken, 2 milyondan fazla mesaj gönderilmiş. Uygulamaya giriş için sadece Facebook ile Giriş seçeneği bulunuyor ve bu Facebook'ta yer alan kullanıcının beğeni ve profil fotoğrafları aynen aktarılıyor.

Beğenilere göre filtreleme olmayan ama cinsiyet, yaş ve mesafe bilgilerine göre filtreleme yapılabilen uygulamada, kullanıcı ilgilendiği diğer bir kullanıcıya mesaj atarak veya onunla çevrimiçi oyun oynayarak ilk iletişimi kurabiliyor. Şarkı tahmini, şekil ve eşini bulma olmak üzere 3 oyun seçeneği yer alıyor uygulamada. Bunlardan şarkı tahmini karşılıklı ilgiyi ölçmesi açısından başarılı sayılır ama diğer iki oyun için aynı şeyi söylemek biraz zor.

forplay-ekran-goruntusu

İlerleyen süreçte oyun seçenekleri artması muhtemel uygulamanın gelir kalemleri de şimdiden oluşturulmuş. Mesajlaşmada yazılı gönderimin haricinde fotoğraf gönderme özelliğinin olduğu Forplay'de ilk verilen kredi kapsamının mesajlaşmak ücretli. Kullanıcıya ilk mesaj göndermeyi 20 kredi olarak belirleyen girişim 200 krediyi 4,29'dan başlayan fiyatla satışa sunmuş, böylece girişim gelir kalemini de şimdiden belirlemiş.

Oyun oynatma fikriyle dikkat çeken Forplay'de sadelikle oyunun üzerinde durulsa daha kısa zamanda daha fazla kişiye ulaşabileceğini tahmin ediyorum. Şu an için sadece iOS uygulamaları bulunan Forplay'le ilgilenenler buradan ulaşabilirler. Android uygulamasını bekleyenler için girişimin önümüzdeki 6 ay içerisinde yayınlamayı planladığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.