Yerel rehberleri turistlerle buluşturan girişim: Vayable

Yerel rehberleri turistlerle buluşturan girişim: Vayable

Yeni bir ülkeye, yeni bir şehre gittiğinizde kimileri şehri keşfetmek, şehrin detaylarına tanıklık etmek için farklı yöntemler deniyor. Bunların en önemlisi de, turistlerin sanki şehirde yaşıyormuşcasına hareket etmek istemesi. Bu tarzdaki turistler, genellikle beş yıldızlı otellerine kapanmak yerine, şehrin merkezinde odaları kiralayıp, şehri o şekilde keşfediyorlar.

Vayable da bu yukarıda anlattığım turist tipi için ideal bir araç. Amaç, yerel rehberler sayesinde şehri daha iyi keşfetmek, kültürünü daha yakından anlamak. Vayable, farklı şehirlerde bulunan yerel rehberleri bir pazaryeri olarak bir araya getiriyor.

Ziyaret edeceğiniz şehir belli olduğunda, tek yapmanız gereken Vayable üzerinden o şehirdeki reberinizi seçmek. Turist olarak rehberinizi seçtiğinizde, o rehber için daha önce yapılan yorumları ve puanlamaları görebiliyorsunuz. Vayable aynı zamanda bir ruh rehberi, farklı destinasyonlara göz atabiliyor ve tatilde neler yapabileceğinize dair fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Vayable

Vayable'da, İstanbul'un da aralarında bulunduğu, Paris, Barcelona, Amsterdam, Roma, Lizbon, Atina, Berlin, Dublin ve Viyana gibi farklı kentlerin rehberleriyle buluşmanız mümkün.Vayable'da yürüyüş turlarından tutun bisiklet turlarına, sanat turlarından atölyelere kadar farklı tecrübeler elde edebilirsiniz.

2010 yılında California'da kurulan Vayable, 2012 yılında Y Combinator'da dikkat çeken girişimler arasında yer almıştı. Vayable, yaptığı kısmi pivot sonrasında faaliyetini sürdürüyor ve artık yerel rehberlerin de turistlerin hizmetine sokuyor. Her ne kadar regülasyonlar açısından kokartlı turist rehberlerinin canını sıkabilecek bir girişim olsa da, yerel deneyimler elde etmek adına oldukça hoş olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.