Shutterstock müzik servisini açtı

Kurucusu Jon Oringer'ı Silikon Geçiti'nin ilk milyarderi olmasını sağlayan dünyanın en büyük dijital görsel stoklarından Shutterstock, müzik paylaşım alanında Beta yayınına bugün başladı. Kullanıcılarının fotoğraf, ilüstrasyon, vektör ve video paylaşımı yapabildiği Shutterstock açısından müzik, en yakın rakibi Getty Images'ın gerisinde olduğu bir alandı. Shutterstock'un iddialı bir lisanslama modeliyle başlattığı müzik açılımıyla iki şirket arasındaki rekabete böylelikle yeni bir medya eklenmiş oldu.

Shutterstock'un Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Wyatt Jenkins'tan aldığımız bilgiye göre bugün beta olarak açılan müzik arşivinde 60 bin adet parça bulunuyor. Bunun için Rumblefish ile anlaşan şirket indie sanatçılardan şarkı kabul etmeye  bu sene sonuna doğru başlayacak.

Shutterstock Music müzik keşfini kolaylaştıran tasarımıyla da farklılaşıyor. Platformda müzikler, mod, janra ve tempoya göre filtrelenebiliyor. Bununla birlikte sayfada, kurumsal, fragmanlar, sunumlar gibi amaca yönelik, popüler kategorilerin öne çıkarıldığını görmek mümkün.

Prodüksiyonunuza eklemek istediğiniz uygun müziği bulmanıza yardımcı olacak (vokalli, vokalsiz, romantik, yoğun, korkunç gibi) çok sayıda filtre arama sonuçlarınızın yeterince daraltılmasını sağlıyor. Listelenen müziklerin bpm sayılarını ve uzunluklarını görebiliyor ve satın almadan önce baştan sona dinleyebiliyorsunuz. Gezintiniz boyunca dinlediğiniz müzik alt barda sabitleniyor.

Shutterstock müzik

Shutterstock müzik stoğundaki müzikler, fotoğraf servisinde olduğu gibi telif ücretsiz. Lisans ücretlerinde ise kısa bir süre için indirimli iki farklı opsiyon sunuluyor: Erişimi 1 milyon kişiyle sınırlı standard lisans 49 dolar, sınırsız kullanımı sağlayan enhanced licence ise 419 dolar olarak belirlenmiş. Jenkins, sunulan lisanslama modelinin kullanıcıları kalite ve kullanım sınırlaması arasında seçim yapmak zorunda bırakmayacağını belirtiyor. Satın alınan bir müzik bir projede birden farklı amaç için kullanılabiliyor.

Bu yıl sonunda bağımsız sanatçılara açılacak olan müzik servisinden sonra Shutterstock'un planı, ses, video ve görselleri bağlantılayacak bir arama deneyimi sunmak, Jenkins'in açıklamasına göre.

Henüz ön lansman sürecinde olan Shutterstock Music'in uluslararası lansmanının bir süre sonra yapılacağı belirtiliyor.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.