Publicis'ten 500 milyon dolarlık Facebook reklam adımı

Publicis'ten 500 milyon dolarlık Facebook reklam adımı

Ülkemizde Starcom MediaVest ve Zenith Optimedia'yla faaliyetlerini sürdüren dünyanın sayılı ajanslarından Publicis Groupe Facebook'la stratejik bir anlaşmaya hazırlanıyor. AdAge'in 500 milyon dolar olarak belirttiği anlaşmayla Publicis portföyündeki markaların içerik pazarlamasında Facebook'u tercih edecek.

Tek bir yılda harcanmayacakta olsa Facebook'un reklam gelirlerine önemli katkı sağlayacak anlaşma ayrıca sosyal ağın markalaşmaya katkısı konusunda da kendini ispatlamış oluyor. Anlaşmanın yayılmasıyla birlikte Facebook hisseleri yüzde 2 değer artışıyla günü tamamladı.

Portföyünde Coca-Cola ve P&G gibi önemli markları barındıran Publicis, Facebook'la yaptıkları anlaşmadan sonra ne kadar komisyon alacaklarına dair açıklama yapılmazken görsel odakta Facebook ve Instagram reklamları olacağı belirtiliyor. Facebook bu anlaşmayla video reklamları konusunda YouTube'a alternatifliğini de tescillemiş oluyor.

Anlaşmanın şu an için sadece ABD ve Kanada'da geçerli olduğunu ilerleyen süreçte diğer ülkelere açılabileceği belirtilen önemli noktalara arasında. 6 ay içerisinde  tamalnması beklenen entegrasyonla Publicis Facebook'un varolan reklam modellerine  ulaşıp ölçümleyebilmesinin haricinde ileride bu alanlarda kendine özel alanlar oluştarabilecek.

Teknik erişim izniyle Facebook'un dünya genelinde 13 adet varolan sPMD şirketlerine teoride bir tane daha eklemiş oluyor ayrıca geçtiğimiz günlerde tanıttığı Facebook Audience Network Publicis'in dijital reklam bütçesiyle birlikte kısa zamanda beklenenden fazla başarıya ulaşabilme ihtimalinin de bulunduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.