Chartbeat yeni özelliklerini ve 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Chartbeat yeni özelliklerini ve 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Yaklaşık 2 yıl kadar önce Girişimler Webrazzi Ofisinde'nin ilk programlarından birinde konuk ettiğimiz gerçek zamanlı Chartbeat, native reklamların takip edilebildiği yeni özelliğini de ekleyerek 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Gerçek zamanlı web analizi hizmeti veren bir girişim olan Chartbeat, Webrazzi ofisinde de kullanılan bir girişim ve özellikle web sitelerinin gerçek zamanlı olarak takip edilmesinde kullanılıyor. Nisan 2009 yılında kurulan New York merkezli Chartbeat, aldığı son 3 milyon dolarlık yatırımla bugüne dek aldığı toplam yatırım miktarını ise 14.5 milyon dolara çıkarttı.

Chartbeat

Tasarımını da bir süre önce yenileyen Chartbeat (demosuna buradan göz atabilirsiniz) farklı kullanım alanlarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle içerik üreticilerinin tercih etmesi halinde, içeriklerin analizleriyle ilgili önemli ipuçları verebilen gerçek zamanlı istatistik sağlayan bu girişimi pek çok büyük firma da kullanıyor.

Chartbeat'in 2 yıl kadar önce aldığı 9.5 milyon dolarlık bir yatırım almasının ardından biraz daha ufak bir yatırım alması her ne kadar dışarıdan çok iyi gözükmese de Chartbeat'e belli bir güç vereceği kesin. Yatırım turunda ise şirketin eski yatırımcıları Index Ventures, Draper Fisher Jurvetson, Freestyle Capital, Launch Fund, SoftTech VC, Lowercase Capital yer alıyor. Ancak bu yatırımın bir kurtarma operasyonu mu yoksa Chartbeat'i daha hızlı adımlar atmasına yönelik mi olduğunu zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.