Online terapi girişimi Talkspace 2.5 milyon dolar yatırım aldı

Online terapi girişimi Talkspace 2.5 milyon dolar yatırım aldı

İnternet üzerinden tamamen online olarak terapi hizmeti veren girişim Talkspace, Spark Capital ve Softbank'ten toplamda 2.5 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Talkspace.com'da, alanında uzman ihtisas sahibi kişiler tarafından profesyonel bir hizmet sağlanıyor. Kullanıcıların sorularını ileterek terapi hizmeti aldıkları bu girişim, gizlilik esasıyla çalışıyor. Kısacası Talkspace'de en çok ön planda tutulan konu, hasta-doktor arasındaki gizlilik esasının internet ortamında da korunuyor olmuş.

talkspace

Talkspace, her yıl ruh sağlığı ile şikayette bulunan milyonlarca hastayı hedefliyor. Paylaşılan bilgilere göre, hastaların terapiye devam etme oranları oldukça düşük. Talkspace ise bu anlamda hastaların terapiye değil, terapiyi hastaya getiriyor ve online ortamda kolayca profesyonel yardım alınmasını sağlıyor.

Sitede istediğiniz terapistten yardım alabiliyor ve terapistler üzerinde inceleme yaparak, oy verebiliyorsunuz. Talkspace'in CEO'su Oren Frank'e göre, Talkspace geleneksel terapi seanslarına göre yüzde 80 daha ucuza mal oluyor. Talkspace, abonelik esasına dayanan bir gelir modeli ile çalışıyor. Haftalık 25 dolardan, aylık olarak abonelik satın alınabilmesinin yanı sıra, 30 dakikası 29 dolardan kameranızı kullanarak ve karşınızda terapistinizi canlı olarak görüşebileceğiniz video destekli terapi de satın alabiliyorsunuz.

Gelen yatırımla birlikte AOL Video'nun başkanı Ran Harnevo şirketin yönetim kuruluna katıldı. Talkspace'in aldığı 2.5 milyon dolarlık yatırımı ise, platforma daha çok terapisti ve tabii ki daha çok kullanıcıyı çekmek için kullandığı açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.