Oyuncak robot üreticisi Orbotix 15.5 milyon dolar yatırım aldı

Oyuncak robot üreticisi Orbotix 15.5 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı telefonlar üzerinden yönetebileceğiniz oyuncak robotlar üreten Orbotix, Shea Ventures'ün önderlik ettiği yeni tur yatırımında Foundry Group ve Grishin Robotics'den toplamda 15.5 milyon dolar yatırım aldı.

iOS ve Android cihazlar üzerinden yönetilebilen ve özellikle Sphero ismini taşıyan oyuncak robotuyla ön plana çıkan şirketin, önemli bir yatırım alarak yaygınlığını artırması bekleniyor.

Colorado merkezli oyuncak robot üreticisi 2010 yılında kurulmuş ve hazırlıkların ardından ilk robotunu da 2011 yılında çıkartmış. Son yıllarda donanım odaklı girişimlerin yükselişine şahit oluyoruz, oyuncak robot yatırımı da onlardan biri ancak tahminimce, bu daha bir başlangıç.

Sphero

Oyuncak robotlar, özellikle akıllı telefonlar üzerinden yönetilebilmesi, ufak boyutları, eğlenceli şekilleri ve tabii ki farklı kullanım alanlarıyla da ön plana çıkıyor. Örnek vermek gerekirse, en çok gelecek vaat edenlerinden birinin oyuncak robotların eğitim alanında kullanımı olduğunu düşünüyorum.

Oyuncak robot üreticisi firmanın en çok ön plana çıkan ürünü, 129.99$'lık fiyat etiketi ile şu anda piyasada olan Sphero 2.0. Aslına bakarsanız Orbotix, kendine bir ekosistem de oluşturmuş durumda. 2011 yılında SDK'sını yayınlayan şirketin, bugün tam 35'den fazla uygulaması bulunuyor ve bu sayı da gün geçtikçe artacaktır diye tahmin ediyoruz. Bu uygulamalar arasında artırılmış gerçeklik öğelerini kullanan eğlenceli oyunlar da bulunuyor.

Hem çocuklara hem de büyüklere güzel bir oyuncak olan Sphero, şu anda  80 farklı ülkedeki 70 ayrı perakende mağaza zincirinden temin edilebilen Sphero'nun aldığı yatırımla birlikte amacı küresel pazarlamasını ve satış ağını daha da genişletmek olacak. Bakalım robot oyuncakları yakın zamanda Türkiye'de de görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.