Bitcoin kurları artık Bloomberg'den takip edilebilecek

Bitcoin kurları artık Bloomberg'den takip edilebilecek

Bir sanal para birimi olarak Bitcoin, dünyaca kabul görmüş finansal haberler ve servisler şirketi Bloomberg tarafınca kabul görmüş gibi gözüküyor.

Bloomberg, resmi blogu üzerinde yaptığı açıklamayla, tüm dünya piyasalarını takip etmek için kullanılan Bloomberg donanımları üzerinden artık Bitcoin kurlarının ve Bitcoin haberlerinin de içerik olarak kullanılacağını duyurdu.

Bloomberg'ün profesyoneller için hazırlanmış olduğu Bloomberg Professional donanımları veya mobil uygulamaları üzerinden takip edilebilecek Bitcoin kurları, iki farklı kaynaktan alınıyor. Bunlardan birisi Coinbase iken, diğer kur sağlayıcı ise Kraken olmuş durumda. 

Bitcoin ile ilgili haberleri de yakından takip eden Bloomberg, verdiği bilgilere göre sosyal medya da dahil, Bitcoin ile ilgili 100 binden fazla kaynağı tarıyor ve Bitcoin haberlerini de aktarıyor.

Sanal para birimi Bitcoin'in, bazı ülkelerce regülasyonu olmadığı için gerçek bir para birimi olarak tanınmamasına rağmen, Bloomberg gibi ciddi bir platformun Bitcoin kurlarının takip edilmesine izin vermesi önemli bir gelişme. Bloomberg'ün bunu yapmasının sebebi ise transparan olmak ve insanlara Bitcoin kurlarıyla ilgili olarak doğru bilgilerin aktarılmasını sağlamak. Bir diğer yandan ise, Bloomberg'ün açıklamasına göre Bitcoin'e yoğun bir müşteri talebi bulunuyor ve bu kurun Bloomberg'e eklenmesinin sebeplerinden birisi de konuyla ilgili talepler.

Her ne kadar sanal para piyasaları olgunlaşmamış olsa da, gelişmekte olan bu pazarda en doğru bilgileri ve güvenilir rakamları aktarmak bu piyasalara ilgi duyan kullanıcılar için oldukça önemli. Bloomberg'ün attığı bu inovatif adımla da Bitcoin'e ilgi duyan müşterileri kendisine çekmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.