Funcom, online LEGO oyunu için 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Funcom, online LEGO oyunu için 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Online oyun geliştiren bir firma olan Funcom, 9.7 milyon Norveç Kronu (1.6 milyon Amerikan Doları ediyor) yatırım aldı. Şu anda en büyük projeleri olan Lego Minifigures Online üzerinde çalışan Funcom, yatırımı da bu oyunun geliştirilmesi aşamasında harcamak için aldıklarını duyurdu.

Oslo merkezli oyun şirketi, LEGO Minifigures Online'ı bu yaz aylarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Online beta versiyonunun Haziran ayında gelmesi beklenen oyunun geliştirme süreci ilerlemiş olmasına rağmen, oyunun piyasaya sürülmesinde yapılacak lansman ve pazarlama giderleri için, Funcom'un böyle bir yatırım aldığı tahmin ediliyor.

İlk olarak 2012 yılının Mayıs ayında özel sermaye yatırımı alan Funcom, Yorkville Advisors ile imza attığı sözleşmenin ardından oyun lansmanı yapılırken ihtiyaç duyacağı mali esnekliğe de sahip olacak. Free-to-play olarak kurgulana online LEGO oyununun PC, iOS ve Android sürümlerinin de olması bekleniyor.

lego_minifigures_online_1

LEGO'nun online oyununun oldukça ses getirmesi ve sahip olduğu online özelliklerle pek çok oyuncu tarafından tercih edilmesi bekleniyor. Bununla birlikte oyun içerisinde olabilecek oyun içi satın almalar gibi öğelerle birlikte LEGO Minifigures Online çok ciddi başarıya gidebilir. Bir de dünya çapında LEGO oyunlarının bilinirliği ve çoğu insanın LEGO oyuncuklara etkisi, oyuna olan ilgiyi artırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.