Facebook tüm sayfa, uygulama ve reklam yönetimini bir araya getiren 'Business Manager'ı duyurdu

Facebook tüm sayfa, uygulama ve reklam yönetimini bir araya getiren 'Business Manager'ı duyurdu

Facebook, tüm sayfa yönetimi, uygulama yönetimi ve reklam yönetimi gibi ayrı ayrı takip edilebilen konuları tek bir kanaldan yönetmenizi sağlayan "Business Manager" aracını bugün resmi olarak duyurdu.

Bundan böyle, business.facebook.com adresi üzerinden Facebook sayfasındaki tüm yönetimin daha kolay ve tek bir kanaldan olması sağlanacak. Facebook Business Manager, bu haliyle hem marka tarafındaki pazarlamacıları hem de ajansları platform üstünde bir araya getiren bir iş yönetim uygulaması olarak nitelendirilebilir.

851572_477060595731173_803394978_n

Facebook'taki sayfa sahipleri, yönetici olduğu sayfalar üstünde iş bölümü yapabilecek, diğer sayfa yöneticilerin yetkisinin belirlenmesini sağlayabilecek.

Business Manager'ın en önemli detayı artık reklam araçlarının ön plana çıkması ve reklam yönetiminin Business Manager üzerinden yapılabiliyor olması olacak. Facebook sayfaları üzerindeki reklam verme yetkileri, sayfanın sahiplerince ilgili kişilere assign edilebilecek ve bu kişiler de reklam yönetimi için yetkilendirebilecek. Yine aynı şekilde, markalar için üçüncü parti şirketler ya da ajanslar, reklamların ve uygulamaların yönetimi konusunda yetkilendirilebilecek.

851538_820269271334668_1070263363_n

Business Manager sayesinde, sayfa sahipleri reklamlara, sayfa yönetimine çok daha hakim olabilecek. Sayfa yönetiminde kimin söz sahibi olacağı, dışarıdan üçüncü kişilerin ya da şirketlerin de izleyebilmesi açısından yine reklam hesaplarına yetki ataması yapılması mümkün olacak.

Facebook Business Manager, reklamverenlerin daha hızlı ve kolay çalışmasını sağlarken, bir diğer büyük özelliği de kullanıcıların kişisel ve iş yaşamı deneyimlerini birbirinden tamamen ayırıyor olması. Başka bir alt alan adında bulunan business.facebook.com, farklı tasarımsal yapısıyla Facebook pazarlaması yapan tüm herkesin, iş ve özel hayatı ayırmayı hedeflemiş.

Şu an için ABD'de sınırlı sayıda reklamveren tarafından denenmeye başlanan Business Manager, birkaç hafta içerisinde uluslararası platformlarda da çalışmaya başlayacağı bilgisi yer alıyor. İsteyen kullanıcılar, business.facebook.com adresi üzerinden e-posta adreslerini de programdan haberdar olmak için bırakabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.