Apple, çıtayı bu kez sürdürülebilirlikle yükseltiyor [Güncellendi]

Apple, çıtayı bu kez sürdürülebilirlikle yükseltiyor [Güncellendi]

Apple, çevre dostu teknolojilere en bağlı olan teknoloji şirketi. Bir süre önce Greenpeace'in de onayını alan Apple dün "Better" yani "Daha iyi"adında bir video yayımladı. Apple'ın üretimden tasarım sürecine kadar, çevreye verebileceği zararı nasıl minimize ettiğini  gösteren vidosuna CEO Tim Cook'un sesi eşlik ediyor. Video, Apple'ın iPhone 5S ve iPad üretimindeki bazı detayları da ilk kez görmemiz sağlıyor olmasıyla ilgi çekici.

Apple'ın Dünya Günü  (Earth Day) için paylaştığı videosunun ardından bir de şirketin yeni merkezinin ne kadar çevre dostu olduğunu gösteren bir video ortaya çıktı.

Yakın zamanda Oregon'daki veri merkezi için bir hidroelektrik santral de satın alan Apple'ın Kuzey Carolina'daki veri merkezlerinin yakınında iki adet güneş panelleri çiftliği ve bir adet yakıt pili çiftliği bulunuyor.

Yazının devamında göreceğiniz videoların gösterdiği gibi Apple, yakın rakiplerini sürdürülebilirlik konusunda daha agresif davranmaya zorlayacak gibi görünüyor.

applestorezorlucenter-2

Güncelleme: Apple bugün sürdürülebilirlik konusunda yeni bir uygulama başlattı. Dünyadaki tüm Apple Store'lar artık ömrünü tamamlamış ve atılacak eski Apple ürünlerini ücretsiz olarak geri alarak bu ürünlerin geri dönüşümüne yönelik bir çevresel sorumluluk projesi hayata geçirdi. Bu çerçevede yukarıda gördüğünüz Türkiye'deki Apple Store mağazası dahil olmak üzere, dünyanın çeşitli yerlerindeki Apple Store logoları yeşile döndü. 

Apple'ın Earth Day videosu:

Apple'ın yeni merkezi:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.