Nike, giyilebilir cihazlardan vazgeçeceği haberlerini yalanladı

Nike, giyilebilir cihazlardan vazgeçeceği haberlerini yalanladı

NikePlus_FuelBand_SE_Volt_Clasp_largeNike'ın giyilebilir cihazlar departmanındaki çalışanların çoğunluğunu işten çıkarması ve  FuelBand'in üretiminin durdurulacağı yönündeki haberlerle ilgili şirket tarafından açıklama geldi. Nike yetkilileri, işten çıkarmaları doğruladı ancak, FuelBand'in üretiminin durdurulacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Nike yetkilileri, Nike FuelBand uygulamasını geliştirmeye devam edeceklerini ve yakın zamanda Nike + FuelBand SE modeli için yeni METALUXE renklerini  piyasaya süreceklerini söylüyorlar. Nike'ın Nike+ ve Nike Fuel'i hala önemsediğini belirten açıklamada, şirketin dijital ürün ve servislerini geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor. Bununla birlikte 2006'dan bu yana Apple'la birlikte çalışan ve Nike+ Training Club gibi sporcuları hedefleyen uygulamalar geliştiren Nike'ın bu işbirliğini de sürdüreceği de açıklamadaki notlar arasında.

Buna karşın farklı kaynaklar, Nike'ın giyilebilir cihazlar biriminin, yüksek giderler, üretim sorunları, insan kaynağı ve yeterli marjlar sağlayamaması gibi nedenlerle nasıl bir karar izleyeceğini aylardır tartışılan bir konu olduğunu belirtiyorlar.

Nike'ın Nike+ ve FuelBand birimlerinden yapacağı işten çıkarmalarla ilgili ilk söylentiler, geçtiğimiz hafta başında anonim sosyal ağ Secret üzerinden yayılmaya başlamış. Bunun devamında da ilk olarak CNET,Nike'ın birimin yüzde 80'ini işten çıkardığını ve Nike'ın artık giyilebilir cihazlar için donanım üretmeyeceğini duyurmuştu.

Nike fuelband

Görünen o ki Nike, giyilebilir cihazlar pazarının erken oyuncularından biri olmasına karşın bir türlü bekleneni veremeyen birimin durumuyla ilgili büyük bir tür çıkmaza girmiş. Şirket tarafından gelen açıklama, her ne kadar Nike'ın donanım tarafından çıkacağını yalanlasa da, yeni ürünlerle ilgili yalnızca FuelBad'e odaklanıyor. Buna bir de Apple CEO'su Tim Cook'un Nike'ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu eklenince, Nike'ın donanım tarafındaki ağırlığını azaltacağı ve yazılıma odaklanacağı ihtimalinin hala güçlü olduğu söylenebilir.

Gelişme, henüz yeni sayılabilecek giyilebilir cihazlar pazarının oturmadığının bir kanıtı olarak görülebilir. Giyilebilir cihazlar önümüzdeki dönemde izlemesi ilginç gelişmelere sahne olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.