MIT Technology Review Innovators Under 35 Yarışması bu yıl ilk kez Türkiye'de

MIT Technology Review Innovators Under 35 Yarışması bu yıl ilk kez Türkiye'de

innovators under 35Küresel bir vizyonunuz var, 35 yaşın altındasınız, güncel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmek istiyorsunuz... Buyrun: MIT Technology Review'ın 10 yıldır faaliyet gösteren Innovators Under 35, yani 35 Yaş altı Yenilikçiler Yarışması, bu yıl Türkiye'de de düzenleniyor.

MIT'nin bağımsız yayını MIT Technology Review'in Asya, Avrupa ve Güney Amerika'daki organizasyonlarıyla dünyada eşine az rastlanan projeleri keşfetmek ve yetenekli gençleri bulmak için düzenlediği organizasyonlarına bu yıl Türkiye de ekleniyor. Türkiye'nin en yenilikçi 10 gencini belirlemeyi hedefleyen yarışmaya  21 Mayıs'a kadar başvurulabiliyor.

Türkiye'nin 35 yaş altında en yenilikçi 10 genci arasına seçilen adaylar, dünyanın farklı bölgelerinden kazananlarla birlikte MIT Innovators Under 35'ın küresel yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. MIT Innovators Under 35 ödülünü alanlar arasında, Facebook CEO'su Mark Zuckerbeg, Google Kurucu ortağı Sergey Brin ve Linux kernelin yaratıcılarından Linus Torvald gibi sıradışı yenilikçi isimler var.

MIT Tech Review Yöneticisi Jason Pontin, yarışmanın teknoloji aracılığıyla güncel sorunlara yanıt verme cesaretini gösteren ve ülkenin geleceğini belirleyen ekonomik ve toplumsal değişimlerin nabzını tutan yeni nesil liderleri bulmayı amaçladığını söylüyor.

Yarışmaya, teknolojinin (medya, internet, biyoteknoloji, telekomünikasyon gibi) bütün alanlarından gelen 35 yaş altında herkes başvurabiliyor. Başvuru yapmak isteyenler kendileri ya da mentörü, arkadaşı, iş arkadaşı gibi referanslar yoluyla aday gösterilebiliyorlar.

21 Mayıs'a kadar devam eden başvuru sonuçlarının Eylül 2014'de düzenlenecek ve  teknoloji endüstrisinden geniş katılımla gerçekleşmesi planlanan bir etkinlikle açıklanacak.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi almak ve başvurmak isterseniz bu linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.