Küresel ölçekte dijital reklam pazarının ilk çeyrek raporu [infografik]

Küresel ölçekte dijital reklam pazarının ilk çeyrek raporu [infografik]

Google, Bing, Yahoo'nun reklam alanlarına ulaşması haricinde, Facebook'un 13 sPMD'ı arasında bulunduğu Kenshoo online reklam maliyetlerinin ilk çeyrekte değişimine dair infografik yayınladı.

Küresel ölçekte 200 milyar doların üzerinde online reklam satın almasına teknolojik destek sağlayan Kenshoo'nun geçtiğimiz günlerde 20 milyon dolar yatırım alarak 400 milyon doların üzerinde değerlemeye ulaştığından değinerek infografiğin detaylarına geçelim.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre birim başına tıklama maliyetleri yüzde 26 düşüş sergilemiş bu gerilemeye karşılık bir önceki yılla karşılaştırıldığında geçen yıldan yüzde 35 daha yüksek. Yılın son çeyreğinde alışveriş dönemiyle birlikte reklam maliyetleri artsa da normal seviyesine geri dönmüş ama yıldan yıla online reklam maliyetlerinde birim artış devam ediyor.

Özellikle küresel ölçekte online reklam harcalamalarının 3'te 1'ini gerçekleştiren ABD'nin alışveriş döneminin sona ermesiyle birlikte, bu çeyrekte online reklam harcamalarında bir önceki çeyreğe göre yüzde 40'lık azalma söz konusu. Tıklama maliyetlerinde olduğu gibi geçen yıla karşılaştırıldığındaysa online reklam harcalamaları yüzde 37 artmış durumda.

Arama motoru reklamlarının Sosyal reklamlarla karşılaştırılması

Genel verilerin haricinde sosyal reklamlarla, arama motoru reklamlarını karşılaştıran Kenshoo'da sosyal reklamların yıllık büyümesi dikkat çekiyor. Google'ın Google+ ile sosyal reklamcılıkta büyüme isteğinin daha iyi anlaşıldığı infografikte arama motoru reklamları gösterimde yaşadığı yüzde 18'lik küçülmenin haricinde tıklama fiyatlarında yüzde 2'lik artış yakalayabilmiş.

Sosyal reklamların tıklama maliyetlerinin, arama motorlarına göre hala yarı yarıya uygun olmasına karşılık dönüşümde arama motoru reklamlarının hayli gerisinde olan infografiği aşağıda detaylı inceleyebilirsiniz.

Kenshoo-fb-infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.